Ελλαδα

Αλλάζει ο καιρός το απόγευμα: Πού θα έχουμε βροχές, κεραυνούς και χαλάζι

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ομπρέλα εν μέσω μπουρινιού στην Αθήνα
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για τα φαινόμενα το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2026

Άστατος θα είναι και σήμερα (25.6) ο καιρός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αν και η ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια, το σκηνικό θα αλλάξει από το μεσημέρι σε περιοχές κυρίως της Πελοποννήσου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας, φέρνοντας ισχυρές βροχές, έντονη κεραυνική δραστηριότητα και χαλάζι. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται ενίσχυση των βοριάδων, η οποία θα φέρει μεν δροσιά στην ανατολική Ελλάδα, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, από αύριο η αστάθεια θα περιοριστεί σταδιακά, όμως οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας τα 6 έως 8 μποφόρ. Η ενίσχυση των βοριάδων θα δημιουργήσει δροσιά στην ανατολική Ελλάδα, ωστόσο θα αυξήσει παράλληλα τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες, με τις ισχυρές βόρειες ριπές να κυριαρχούν τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η μεγαλύτερη ζέστη καταγράφεται σήμερα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, όπου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ 30 και 33 βαθμών.

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 

Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται άστατος καιρός κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία Σχετικά υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες. Μελτέμι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα κυρίως στα δυτικά. Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, δίνοντας όμβρους και τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερα θα είναι τα δυτικά ηπειρωτικά, τμήματα των Επτανήσων, η Πελοπόννησος, η Δυτική Μακεδονία και τμήματα της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα ορεινά τμήματα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 29-31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 33-35, στη Θεσσαλία από 17 έως 33-36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33-35, στα Επτάνησα από 18 έως 30-32 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 30-32 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν. με πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY