Αρχειο

Πώς γλίτωσε ο Νικολά…

Ο Αχιλλέας Πεκλάρης «εξουδετερώνει» μια βόμβα-προφιτερόλ στο κέντρο του Παγκρατίου.

2034-9484_0.jpg
Αχιλλέας Πεκλάρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9757-32009.jpg

Πρώτη Νοέμβρη. Ο μήνας που όλοι φοβούνται. Πρωί-πρωί, ένα «ύποπτο» δέμα «σκάει» στα γραφεία εταιρείας κούριερ στο Παγκράτι, τραυματίζοντας ελαφρά μια υπάλληλο. Άλλο ένα δέμα εντοπίζεται σε άλλη εταιρεία, λίγο πιο δίπλα. Η ομάδα ΔΙΑΣ ξεχύνεται στους δρόμους. Συλλαμβάνει δύο 20χρονους με περούκες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και 9άρια Glock, που περιπλανιούνται στην περιοχή. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρίσκουν πάνω τους άλλα δύο παγιδευμένα δέματα. Ο ένας εκ των δύο καταζητείται από το ’09 για τους «Πυρήνες», ο άλλος αρνείται να δώσει στοιχεία, δηλώνει πολιτικός κρατούμενος.

Πολλά τα ερωτήματα: Οι βόμβες ήταν πολύ μικρής ισχύος, έως «τζούφιες»,  η υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ της έσκασε στα χέρια. Οι στόχοι είναι ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, οι Πρεσβείες του Μεξικού, του Βελγίου και της Ολλανδίας – γιατί αυτές οι άσχετες χώρες και ο κ. Νικολά; Γιατί χρειάζονται αλεξίσφαιρα, Glock και περούκες σε κάποιους που απλά άφηναν «αθώα» δέματα σε εταιρείες κούριερ; Πώς κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας πρωινιάτικα, φορώντας ογκώδη αλεξίσφαιρα, χωρίς να δώσουν στόχο;

Η μόνη σίγουρη απάντηση, μέχρι στιγμής, είναι ότι ζούμε την απόλυτη παράνοια, με γενναίες δόσεις παγκοσμιοποιημένου σουρεαλισμού: Ένας 20χρονος ζώνεται με αλεξίσφαιρα και 9άρια μέσα στο κέντρο της Αθήνας, για να σκοτώσει τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας στέλνοντάς του ένα ερασιτεχνικά «παγιδευμένο» δέμα από το κέντρο του Παγκρατίου, δίπλα στο Pastry Family, με τα επικά προφιτερόλ. Ευτυχώς, η θεωρία του κατέρρευσε χωρίς θύματα – μόνο με ελαφρές αμυχές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ