Αρχειο

SOUL 84: The spring issue

Το πιο όμορφο ελληνικό ποπ περιοδικό κυκλοφορεί παντού

59266-137646.jpg
Soul Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96326-193500.jpg

Εσχατολογικές αφηγήσεις για το τέλος του χαρτιού και για το ίντερνετ που σαρώνει όλες τις έντυπες μορφές αποτύπωσης της ζωής, προτάσσοντας συγκεκριμένο τρόπο διάχυσης των ιδεών και της πληροφορίας. Για τα περιοδικά της ποπ κουλτούρας, που ως φορμάτ, σχεδιαστική αντίληψη και μέσο έκφρασης των καιρών θεωρούνται ξεπερασμένα. Δες τις κυκλοφορίες, λένε, κατρακυλούν και φθίνουν, η μουσική, το σινεμά, το βιβλίο, η μόδα, η αρχιτεκτονική, τα εικαστικά, το κλάμπινγκ, η πρώτη ύλη δηλαδή που, με βάση αυτήν, συντακτικές ομάδες και art directors ενορχήστρωσαν το «θέαμα-θέμα» τους, προτιμούν άλλους τρόπους διασποράς. Virtual Insanity, οι φυλές, οι φάτσες, οι κοινότητες, οι αναγνώστες και οι δημιουργοί, όλα ένα τρελό ψηφιακό γαϊτανάκι που επικοινωνεί υπό τη νέα συνθήκη. Everything is free. Συμβαίνει τώρα και στο τοπίο του ελληνικού Τύπου αποτυπώνεται με τα πιο μελανά χρώματα, εκδοτικοί γίγαντες έβαλαν λουκέτο και ανέστειλαν την κυκλοφορία τους. Τι τρέχει επομένως με το SOUL;

image

image

Δέκα χρόνια μετά το πρώτο τεύχος κυκλοφορίας του, το πιο όμορφο ελληνικό περιοδικό σκοράρει επανασχεδιασμένο και ανανεωμένο στα περίπτερα. Και πωλείται έναντι αντιτίμου 3 ευρώ. Στο εξώφυλλο η Björk κι ένα cover story για τους ήρωες των 90s που επιστρέφουν πανηγυρικά. Ξεφυλλίζοντάς το στα γρήγορα ο Γουίλιαμ Σίμπσον, ο storyboarder του Game of Thrones, μοιράζεται τις εικόνες του παρέα με το πορτφόλιο road trip τεσσάρων κοριτσιών στην Αμερική, ένας σχεδιαστής γυαλιών από τη Λάρισσσα, ο Θανάσης Μαστρογιώργος, κι ένας σχεδιαστής νεωτερικής μόδας, ο Χρήστος Μητρόπουλος, του label 8th Clothing, συνομιλούν με αρθρογραφία για την αρχιτεκτονική του Μαρόκου που μετακόμισε στο Παρίσι, την ιταλίδα αναγεννησιακού στιλ φωτογράφο Francesca Errichiello και τον αστυνομικό συγγραφέα John Verdon. Μόδα, δρόμοι, εντυπωσιακές εικόνες και νυχτερινές ιστορίες από το Μανχάταν, ζωγραφική από το Άμστερνταμ, περιοδικά-συμμαχικές δυνάμεις από την Πάτρα, ένα special shooting με τις ελληνίδες αθλήτριες του στίβου καθώς προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας, όλα ένα, όλα παρέα στις επόμενες σελίδες του με γυαλιά, σνίκερς, νέες τάσεις του urban chic και πανκ ροκ μπάντες από τη Θεσσαλονίκη!

image

image

image

Το καθ' ημάς εδώ και το κοσμοπολίτικο διασυνοριακό υπερπέραν ζυγοσταθμίζονται και ευθυγραμμίζονται σε μια μοναδικά κομψή από πλευράς λέξεων, εικόνων και σχεδιασμού έντυπη «Ιστορία». Με κωδικούς τα σπασμένα γράμματα του τίτλου: Secrets Of Urban Life. Φετιχισμός, αυτή είναι μια λέξη που διαφεύγει από τους εσχατολογούντες περί του νέου τοπίου των Μέσων. Να το αγοράζεις και να το κάνεις δικό σου, να το διαβάζεις, αλλά να μην το πετάς, παρά να το κρατάς φυλαγμένο στη βιβλιοθήκη σου. Άποψη, αρχή, μέση, τέλος, συμπύκνωση, ιεράρχηση, επιλογή, λέξεις, εικόνες, σχεδιασμός, ομαδική δουλειά, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, ατελιέ, διαφημιστική αγορά, τυπογραφείο, περίπτερα και οι αναγνώστες ως τελικός αποδέκτης που δένονται μαζί μας και αναζητούν το επόμενο τεύχος. Δέκα χρόνια τώρα έτσι πάει το πράγμα, έτσι γυρίζει ο τροχός, έτσι κερδήθηκαν η εμπιστοσύνη, το κύρος και η βιωσιμότητα αυτού του περιοδικού, που απέμεινε μοναχό του στην κατηγορία των ελληνικών εντύπων κατηγορίας «ποπ κουλτούρα».

Καλή ανάγνωση, απολαύστε υπεύθυνα και ραντεβού στο επόμενο τεύχος. Είμαστε φυλή, είμαστε διαφορετικοί, είμαστε... SOULers!

image

image

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ