Αρχειο

Τι θα κάνετε με το χρέος σας;

Μπεζ. Θα βάψω το ταβάνι μπεζ

90199-203766.gif
Διογένης Δασκάλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91793-184919.jpg

Ρόπτρο χτυπά την πόρτα μας / μα είμαστε δεμένοι με το δελτίο των 8 / Μαρτιατικοβασκαμένοι

«Επίσημοι Αγαπημένη», όπως «Άδοξη Μπάσταρδοι» αν ενθυμούμαστε σχεδόν και στον περίπου τον τίτλο της ταινίας; Πόσοι «επίσημοι» λοιπόν θα έρθουν, θα ανεβούν, θα κατεβούν και θα τιμήσουν εις την εξέδραν την 25η για ακόμη μια φορά. «Απαγαπημένη» τώρα αν θες, έχω και τη σκορδαλιά (έφτιαξα αρκετή σ’ ένα τάπερ), έχω και στα ρουθούνια μου ακόμη κρατημένη του Τέρκενλου την τσουρεκιά τη χιλιοδοξασμένη.

Θα φύγουν και οι επίσημοι, θα περάσει και η παρέλαση η πολυαγαπημένη και τώρα που το θυμήθηκα στου Έλληνα τον τράχηλο αυχενικό δεν μένει ή κάπως έτσι; Αλήθεια να… πότε ήταν η γιορτή, καλώς την και την Κυριακή. Τα σημάδια απ’ τις ερπύστριες φρέσκα ακόμα στο μυαλό και στα αφτιά μου, τον μπακαλιάρο ρεύομαι ακόμη στα όνειρά μου. «Χοροπηδούντος του Πετροπολίτη» ακούω σε μεταλλαγμένο δελτίο ειδήσεων ετελέσθη πανηγυρική ακρώσιμος ακολουθία ενώ εμοιράσθησαν υποσχέσεις αντί-δωρου σε όλους τους πιστούς, ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης συνεχίζει.

Η μπαγιάτικη φρεσκάδα της παπαρουσιάστριας της «ALERT 3» είναι η ακόλουθη: «Δημιουργική ασάφεια» στην ερώτηση των ευρωπαίων ομολόγων του Γιάννη – Αγιάννη : «τι θα κάνετε με το χρέος σας»; η απάντηση ήτο αστραπιαία. «Μπεζ. Θα βάψω το ταβάνι μπεζ». Και με την επάνοδό σας στις αγορές; Η απάντηση ήταν στο ίδιο μήκος κύματος και συγκεκριμένα: «Γι’ αυτό το θέμα νομίζω ότι θα ‘ταν πιο σωστό να ρωτήσετε τις ίδιες τις Αγορές».

Αμέσως μετά ακολούθησε το αθλητικό δελτίο ειδήσεων όπου παρακολουθήσαμε την Αθλητική Κυριακή και τη μετάδοση αποσπασμάτων από τον αγώνα μεταξύ των ομάδων «Fingers» εναντίον της Ελληνικής «Δαχτύλων». Ακολούθησε παράταση και εκτέλεση πέναλτι από τους παίκτες Μέσος και Παράμεσος ενώ ο διαιτητής Δείκτης σφύριζε τη λήξη του μοντάζ ανακουφίζοντας έτσι τον προπονητή καθώς και τον Μικρό που ξεπουλούσε εκείνη τη στιγμή τα τελευταία ροξ του αγώνα. Όσον αφορά τον καιρό, ο μετεωρολόγος πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες ανακοίνωσε πως στη Σύνοδο Κορυφής η κανέλα εκτονώθηκε με βροχές που κατέπνιξαν το επόμενο πακέτο στήριξης, πασαλείφοντάς το με απίστευτες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

Υ.Γ.: Και όπως λέει και ο σύντροφος Λένιν: «το ότι διώξαμε τη μαϊμού απ’ το σβέρκο μας, δεν σημαίνει πως έφυγε και το Τσίρκο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ