Αρχειο

Οι NOMINT στους 5 φιναλίστ των βραβείων Vimeo

Το ελληνικο πολυβραβευμένο animation studio Nomint σε νέες περιπέτειες.

2643-35207.JPG
Βερένα Κεκέλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8999-30892.jpg

Το δημοφιλές site προώθησης και ανταλλαγής βίντεο Vimeo διοργανώνει για πρώτη φορά το Vimeo Festival+ Awards, που θα λάβει χώρα στις 8-9 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα με τα δρώμενα και τα σεμινάρια στα πλαίσια του φεστιβάλ θα γίνει και η απονομή βραβείων στους νικητές του πρώτου διαγωνισμού βίντεο που διοργάνωσε το site. Την κριτική επιτροπή στελεχώνουν σημαντικά ονόματα μεταξύ των οποίων οι David Lynch, Neville Brody, DJ Spooky, Doug Pray, Fred Seibert, M.I.A και πολλοί άλλοι.

Το ευχάριστο νέο είναι ότι σε μία από τις 9 κατηγορίες του διαγωνισμού, στην κατηγορία Experimental (Πειραματικά), βρίσκεται και μία ελληνική συμμετοχή. Είναι το Ιερό Κοτόπουλο Της Μουσικής και Της Ζωής (The Holy Chicken of Life and Music),από την Nomint το πολυβραβευμένο animation studio, που έγινε ευρύτερα γνωστό όταν επιχείρησε να αποδώσει την ελληνική κρίση σε ευφυέστατα animnation. Το "The Holy Chicken of Life and Music" είναι ένα βίντεο με πρωταγωνιστή ένα φανταστικό τέρας, ένα δικέφαλο κόκορα· μία ιστορία αγάπης και μετάνοιας, τέχνης κι επιστήμης, Ζωής και Μουσικής.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από την τριμελή κριτική επιτροπή της συγκεκριμένης κατηγορίας η οποία αποτελείται από τους  David Lynch, Neville Brody και Charlie White στις 9 Οκτωβρίου.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Δείτε τα βίντεο παρακάτω:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ