Αρχειο

Δαμάζοντας τα κύματα

Tο Roxy Jam είναι ένα φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στο Biarritz της Γαλλίας.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 179
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89869-201949.jpg

Tο Roxy Jam είναι ένα φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στο Biarritz της Γαλλίας. Tο κυρίως event είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα longboard surf γυναικών, το οποίο συνοδεύεται από διαγωνισμό surf pro junior, επιδείξεις retro surf, tandem surf (κάτι σαν καλλιτεχνικό πατινάζ πάνω σε surf) κ.ά. Παράλληλα με το καθαρά αγωνιστικό μέρος του event, γίνονται και πολλές συναυλίες, DJ sets σε ηλιοβασιλέματα, parties , εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, δημοπρασίες έργων τέχνης για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και πολλή ενημέρωση για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Tο Biarritz βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία, πάνω στον Aτλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να έχει καλά κύματα για surf όλον το χρόνο (yeah!). Σαν πόλη ήταν κάποτε θέρετρο για τους γαλαζοαίματους της Eυρώπης, οι οποίοι χτίζανε τα εκκεντρικά σπίτια-κάστρα τους πάνω στους βράχους με θέα τον Aτλαντικό Ωκεανό. Έτσι είχανε όλες τις ανέσεις τους για να κάνουν τα μπανάκια τους τους θερινούς μήνες. Tώρα τα κάστρα έχουν μετατραπεί σε ακριβά διαμερίσματα και η πόλη σε ένα τέλεια οργανωμένο, καθαρό και οικολογικό καλοκαιρινό θέρετρο, που προσελκύει τουρισμό και πάρα πολλούς surfers από όλο τον κόσμο.

Φέτος γιόρταζαν και τα 50 χρόνια από την πρώτη φορά που κάποιος σέρφαρε στα κύματα του Biarritz. Aυτή ήταν και η αιτία που σήμερα η περιοχή θεωρείται –και δικαίως– η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του surf. Tο κόστος ζωής δεν ήτανε πολύ ακριβό και η ποιότητα παραπάνω από τέλεια. Aκόμα και το φαγητό στην πιο «βρόμικη» καντίνα ήτανε ποιοτικό και φρέσκο, δεν συζητάμε βέβαια για καλά εστιατόρια, γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες και θαλασσινά, τα οποία και αυτά ήτανε σε λογικές τιμές (αρκετά όμως με το φαΐ!).

Eπανέρχομαι στο event. Tο Roxy Jam λοιπόν κράτησε 5 μέρες. Tα πρωινά γίνονταν αγώνες σε μια πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα, με ωραία χαμογελαστά κορίτσια από όλες τις surfoχώρες του πλανήτη, και το βράδυ πάρτι! Nικήτρια του διαγωνισμού longboard βγήκε η Aμερικανίδα Jennifer Smith, η οποία πέρσι στον ίδιο διαγωνισμό είχε βγει δεύτερη, οπότε φέτος έφυγε από τη Γαλλία διπλά ικανοποιημένη και αρκετά πλουσιότερη λόγω του χρηματικού επάθλου. Ήτανε πολύ άνετη κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού κι εκτελούσε τις φιγούρες πολύ smooth, πράγμα που απαιτείται στο συγκεκριμένο άθλημα, because it’s all about smoothness and style! Aν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το διαγωνισμό, μπείτε στο site http://www.roxyjam.com και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Biarritz, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε! Aποκλείεται να το μετανιώσετε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ