Αρχειο

Η ζωή με ένα λιοντάρι

Φωτογραφίες της οικογένειας Γκρίφιθ με τον ιδιαίτερο συγκάτοικο τους

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78767-158888.jpg

Δεν είναι photoshop, αλλά μια αληθινή σειρά φωτογραφιών που δείχνουν τη ζωή μιας οικογένειας με ένα λιοντάρι, τον Nιλ. Μπορεί να ακούγεται ψέμα, ή αδύνατον, αλλά η οικογένεια Γκρίφιθ «συγκατοίκησε» κάποτε με ένα λιοντάρι. Η 19χρονη τότε Μέλανι Γκρίφιθ μαζί με τη μητέρα της Τίπι Χάρντεν και τον πατέρα της Νόελ Μάρσαλ έχουν κολυμπήσει, έχουν κοιμηθεί, έχουν παίξει και έχουν φωτογραφηθεί με το βασιλιά του ζωικού βασιλείου.

Όλα ξεκίνησαν το 1969, όσο η οικογένεια βρισκόταν στην Αφρική. Τότε ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή με λιοντάρι και τότε ήταν που αποφάσισαν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για αυτό το απειλούμενο είδος, γυρνώντας μια ταινία. Και για να μάθεις κάτι για αυτό το άγριο ζώο, «πρέπει να ζήσεις μαζί τους έστω και λίγο», σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Ρον Όξλει. Παίρνοντας σοβαρά υπόψη τους τη συμβουλή του εκπαιδευτή, η οικογένεια αποφάσισε να συμβιώσει για κάποιο διάστημα με το πανέμορφο αλλά πάντα άγριο ζώο. Έτσι λοιπόν, η Μέλανι με τους γονείς της και το νέο τους συγκάτοικο μετακόμισαν σε ένα απομακρυσμένο ράντσο στην Καλιφόρνια, με σκοπό να μάθουν βιωματικά όλο και περισσότερα για τον Νιλ.

Μετά από κάποιο διάστημα, προχώρησαν στην παραγωγή της ταινίας «Roar», στην οποία τελικά δεν συμμετείχαν μόνο λιοντάρια αλλά και διάφορα άλλα αιλουροειδή. Συγκεκριμένα στην ταινία εμφανίστηκαν 150 είδη αγριόγατας. Οι εισπράξεις ωστόσο της ταινίας δεν ήταν τόσο υψηλές όσο περίμεναν, ανάλογα με το κόστος παραγωγής, αλλά ούτε και η εξημέρωση του Νιλ και η συμπεριφορά των υπόλοιπων αιλουροειδών αποδείχθηκε όπως αναμενόταν. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ η Μέλανι απέκτησε 50 λιονταρίσιες γρατσουνιές.

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο του Life, Michael Rougier.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ