Αρχειο

Ο Μιχάλης Διαλυνάς σχεδίασε το εξώφυλλό μας

Ο εικονογράφος της Marvel μίλησε στην A.V.

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
75702-152598.jpg

Ο Μιχάλης Διαλυνάς είναι η πένα πίσω από τους αγαπημένους μας ήρωες των κόμικς. Αυτό που ήταν απλά ένα όνειρο όταν ήταν παιδί, μεγάλωσε για να γίνει η αγαπημένη του ασχολία και η δουλειά του. Οι χαρακτήρες των κόμικς που αναλαμβάνει να εικονογραφήσει έχουν ένα κομμάτι του εαυτού του και ίσως αυτό ήταν που έκανε τη Dark Horse Comics και την Marvel να συνεργαστούν μαζί του. Mε αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Gardians of the Galaxy», σχεδίασε για το εξώφυλλό μας τους ήρωες της ταινίας και μίλησε στην Α.V. για τη δουλειά του.


Πώς και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την εικονογράφηση και τα κόμικς; Διαβάζω από παιδάκι κόμικς και πάντα ήθελα να σχεδιάσω εξώφυλλα για Spider-man, X-men κτλ. Από κει μπήκε η πρώτη ιδέα, σαν αναγνώστης σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ. Η σκέψη αυτή έγινε όνειρο και δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου.

image

Θυμάσαι το πρώτο σου κόμικ; Μπα, πολύ δύσκολο να θυμηθώ, είμαι σίγουρος ότι θα ήταν κάτι με χελωνονιντζάκια ή Ghostbusters (χεχε).

image

Ποια δουλειά σου ξεχωρίζεις; Νομίζω ότι πρέπει να πω το Amala’s Blade: Spirits of Naamaron από την Dark Horse που κυκλοφόρησε πέρσι. Είναι η δουλειά με τον οποίο έκανα break-in στο διεθνή χώρο των comics, από αυτό το βιβλίο μετά πήδηξα στην Marvel να κάνω τον Spider-man και μετά στην Boom για το The Woods. Ο πρώτος τόμος κυκλοφόρησε φέτος και για του χρόνου ετοιμάζεται ο δεύτερος.

image

Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο; Αυτή την περίοδο σχεδιάζω μια νέα μηνιαία σειρά που λέγεται «The Woods» με τον συγγραφέα James Tynion IV. Πρόκειται για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας/ μυστηρίου, στο οποίο εξαφανίζεται ένα ολόκληρο σχολείο από το Milwaukee και μεταφέρεται σε ένα εξωγήινο πλανήτη, εκεί τα παιδιά πρέπει να αντιμετωπίσουν τα πλάσματα που κατοικούν στο περιβόητο δάσος και να βρουν απαντήσεις για την εξαφάνισή τους. Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος και το 5ο τεύχος. Η σειρά αυτή θα είναι η κυρίως απασχόλησή μου για τα επόμενα 2 χρόνια, οπότε ετοιμαστείτε για μια τρομακτική περιπέτεια!

image

Σε ποια περιοχή της Αθήνας ζεις και ποια είναι τα τρία πράγματα που αγαπάς σε αυτήν; Ζω κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Όταν δεν είμαι μέσα φτιάχνοντας σελίδες κόμικ, μου αρέσει να πετάγομαι στο φούρνο της γειτονιάς για καφέ και μπισκότα, αλλιώς πηγαίνω Εξάρχεια. Η αγαπημένη μου καφετέρια είναι στην Μπενάκη 67, εκεί κάθομαι και φτιάχνω προσχέδια ή βρίσκω φίλους. Ένα άλλο πράγμα που αγαπώ εδώ γύρω, είναι ότι μένω πολύ κοντά σε όλα τα κομιξάδικα του κέντρου και μου αρέσει να περνάω, να λέω ένα γειά και να χαζεύω τις νέες κυκλοφορίες.

image

Ποιος χαρακτήρας κόμικ είναι ο αγαπημένος σου και γιατί; Έχω μεγάλη αδυναμία στον Roger the Homunculus από το Hellboy. Είναι κάτι σαν μεγάλο πέτρινο γκόλεμ με το μυαλό μικρού παιδιού. Είναι αγαθός και ζει τα πραγματα τριγύρω του για πρώτη φορά. Σ’ ένα τεύχος άρχισε να θαυμάζει έναν στρατηγό ο οποίος καπνίζει πούρα, μερικές σελίδες αργότερα βλέπουμε τον Roger να τον αντιγράφει και να καπνίζει κι αυτός. Άσε που έχει πολύ ωραίο design κιόλας, και έχει ένα χερούλι αντί για γεννητικά όργανα!

image

Πες μας δυο λόγια για το έργο που έφτιαξες για το εξώφυλλο της Athens Voice. Το εξώφυλλο το σχεδίασα με αφορμή τη νέα ταινία της Marvel, το «Guardians of the Galaxy». Έχει πολλές αναφορές στα 80’s και μου ήρθε να τους σχεδιάσω όπως η αφίσα του Breakfast Club, μία από τις αγαπημένες μου ταινίες όταν ήμουν μικρός.

image

Τι σκέφτηκες όταν είδες το έργο σου τυπωμένο στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας δρόμου που κυκλοφορεί σε όλη την πόλη; #Bucketlist_mission_accomplished!

image

image

image

image


O Μιχάλης Διαλυνάς γεννήθηκε στην Κρήτη, είναι εικονογράφος comics, απόφοιτος της ΑΚΤΟ και τα τελευταία 10 χρόνια ζει στην Αθήνα. Σχεδιάζει κυρίως για εκδοτικούς οίκους της Αμερικής όπως την Dark Horse Comics στο Amala’s Blade, την Marvel στο Superior Spider-man και πρόσφατα με την BOOM! studios στο Spera, στο Adventure TIme και στην νέα σειρά The Woods με τον συγγραφέα James Tynion IV.Έχει λάβει αρκετά βραβεία Comicdom για την εγχώρια δουλειά του καθώς και βραβείο ΕΒΓΕ για το εξώφυλλο του βιβλίου Trinkets: Ένα πατάρι με ιστορίες. Φέτος ήταν στην κριτική επιτροπή εικονογράφησης των ΕΒΓΕ και στον ελεύθερο χρόνο του (όταν έχει) κατασπαράζει σειρές και διαβάζει comics. Περισσότερα στο site του: http://www.woodencrown.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ