Αρχειο

Αφιέρωμα εκπαίδευση: Ντου γιου ίνγκλις; #2

Μπορούν να σε ταξιδέψουν σε άλλους πολιτισμούς, να σε φέρουν κοντά σε νέους ανθρώπους, ακόμα και να σε αποκαταστήσουν επαγγελματικά.

114979-648936.jpg
Ελίνα Αναγνωστοπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 270
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7216-16413.jpg

Μπορούν να σε ταξιδέψουν σε άλλους πολιτισμούς, να σε φέρουν κοντά σε νέους ανθρώπους, ακόμα και να σε αποκαταστήσουν επαγγελματικά.Οι ξένες γλώσσες είναι από τα σημαντικότερα εφόδια που θα πρέπει να έχεις και η A.V. σού μαθαίνει τα μυστικά τους. Από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στα οποία θα τις σπουδάσεις, μέχρι όλα τα μυστικά του καθηγητή ξένων γλωσσών, του μεταφραστή, του διερμηνέα.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ Φειδίου 18, Αθήνα, 210 330.2051

Ο αποκλειστικός εκπρόσωπος του Κρατικού Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας Α.Σ. Πούσκιν διδάσκει 64 χρόνια τη ρωσική γλώσσα στους  Έλληνες. Χαρακτηριστικό της «εγκυρότητάς» του το γεγονός ότι οι καθηγητές του διδάσκουν ρωσικά και στην ελληνική Βουλή, ενώ το Ινστιτούτο καλύπτει τις ανάγκες διερμηνείας σε διεθνείς συναντήσεις και αναλαμβάνει μεταφράσεις. Είναι εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης με διπλώματα που αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ και έχει πιστοποιηθεί από την TUV HELLAS, ενώ συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας, και στους επόμενους μήνες θα παραδίδει μαθήματα και μέσω Η/Υ. Του ανήκει το αρχείο του «Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου» και η σημαντικότερη ρωσική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα με 18.000 τόμους.

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, 210 3634.117, cenate@cervantes.es

Θα διδαχθείς ό,τι αφορά την ισπανική γλώσσα και τον ισπανικό πολιτισμό, καθώς διαθέτει τμήματα Κινηματογράφου, Ισπανικού Θεάτρου, Ισπανικής Λογοτεχνίας, Καταλανικών, Ισπανικής Νομικής Ορολογίας, Μετάφρασης, Ισπανικής Κουζίνας, Ισπανικής Ζωγραφικής του 19ου αι. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται εκθέσεις όπως Dali και Miro. Επίσης, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης ελληνικών για ισπανόφωνους, καθώς και ισπανικών για παιδιά από 6 έως 10 ετών. Στην αίθουσα εκδηλώσεων πραγματοποιούνται πολλά σεμινάρια, πάντα με επίκεντρο την ισπανική κουλτούρα, ενώ λειτουργεί και κινηματογραφική λέσχη.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ Σίνα 31www.ifa.gr, 210 3398.651

Με έτος ίδρυσης το 1907, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών εξακολουθεί να μαθαίνει τους  Έλληνες γαλλικά, ενώ προτείνει και δύο διετείς κύκλους μαθημάτων στη μετάφραση. Ο πρώτος, το επίπεδο Licence, με τα Eργαστήρια Λογοτεχνικής Μετάφρασης και Μετάφρασης στον τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών προετοιμάζει τους σπουδαστές για το επάγγελμα του μεταφραστή, ενώ παράλληλα είναι ένας χώρος ανταλλαγών όπου τους δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη γαλλική και την ελληνική λογοτεχνία. Ο δεύτερος, το επίπεδο Master, οδηγεί στην απόκτηση πανεπιστημιακού διπλώματος Μετάφρασης - Διερμηνείας. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους πτυχιούχους του τμήματος εργάζονται ήδη σε μεγάλους οργανισμούς, όπως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος.

 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

AL ANDAR Χαρ. Τρικούπη 170Α, 210 6454.047 -048

Ιδρύθηκε το 1978 και εκτός από ισπανικά διδάσκει στους μαθητές του τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, μέσα από ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκθέσεις, καλλιτεχνικές, μουσικές δραστηριότητες κ.ά.). Στις αρχές Νοέμβρη διοργανώνει τριήμερο αφιέρωμα για την «Ημέρα των Νεκρών» του Μεξικού, αλλά και μηνιαίες πολιτισμικές συναντήσεις με  Έλληνες και ξένους καλεσμένους. Γίνονται ετήσια μαθήματα ισπανικής γλώσσας με Cine Forum στα προχωρημένα επίπεδα, σεμινάρια μετάφρασης, καθώς και πολιτιστικά σεμινάρια. Λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη.

EL MUNDO Λεωφ. Συγγρου 9 (μετρό Ακρόπολη), 210 9246.901, www.elmundo.gr

Προσφέρει μαθήματα για ενήλικες (ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βάσκικα και γαλικιανά), τμήματα μετάφρασης (ελληνικά - ισπανικά - ελληνικά), προφορικής εξάσκησης και προετοιμασίας για διπλώματα DELE (Inicial, Intermedio, Superior) και PLE, σεμινάρια λογοτεχνίας και ιστορίας της τέχνης, ενώ πραγματοποιεί και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι έμπειροι καθηγητές του έχουν όλοι ως μητρική τους γλώσσα την ισπανική ή την πορτογαλική. Τα πρωινά του Σαββάτου λειτουργούν τμήματα και για παιδιά, ενώ δημιουργούνται νέα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

APPLE STUDIES Κέντρο Αχαρνών: Πάρνηθος 7, 210 2448.065, Κέντρο Γαλατσίου: Λ. Γαλατσίου 94, 210 2224.448, Κέντρο Νίκαιας: Κιτίου 1 & Καβάλας, 210 4252.950, Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας: Μυριοφύτου 6, 210 2515.011, Κέντρο Πετραλώνων: Θεσσαλονίκης 151, 210 3479.452, www.applestudies.com, www.applepetralona.gr, www.applestudies-nikaia.gr

Με 30 κέντρα Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής προσφέρει προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σχεδιασμένα από ειδικούς με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση. Εδώ θα βρεις ομαδικές δραστηριότητες και υπερσύγχρονα τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα (διαδραστικό πίνακα και εκπαίδευση elearning). Τα Apples Studies είναι επίσημα εξεταστικά κέντρα για τις πιστοποιήσεις πληροφορικής ECDL και ICT  και μέλος του Anglohellenic Institute για τις εξετάσεις των πτυχίων Cambridge στα αγγλικά. Με πάνω από 1.000 επιτυχόντες κάθε χρόνο στα πτυχία, εγγυώνται την επιτυχία σας στις εξετάσεις. Ακόμη, προσφέρουν έκπτωση 20% σε φοιτητές, με ευέλικτο διακανονισμό.

meta|φραση Ακαδημίας 52, 210 3629.000, www.metafrasi.edu.gr, info@metafrasi.edu.gr

Με αποκλειστικό αντικείμενο την εκπαίδευση μεταφραστών, ιδρύθηκε από καθηγητές του Βρετανικού Συμβουλίου και πλέον έχει να επιδείξει 19ετή πείρα στο συγκεκριμένο τομέα. Λειτουργούν εντατικά μονοετή προγράμματα εκπαίδευσης μεταφραστών (αγγλικά - ελληνικά και γαλλικά - ελληνικά), καθώς και ένα ευρύ φάσμα σεμιναρίων εξειδίκευσης για μεταφραστές, επιμελητές, υποτιτλιστές και λεξικογράφους, στους τομείς της Λογοτεχνίας, του Θεάτρου, της Παιδικής Λογοτεχνίας, των Επιστημών και Λογοτεχνίας, της Οικονομίας, των Νομικών. Οι απόφοιτοι εντάσσονται στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, αποκτούν δυνατότητα διεθνούς πιστοποίησης με το Diploma in Translation του Chartered Institute of Linguists και μπορούν να εγγραφούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων της Βρετανίας.

MIGUEL DE CERVANTES Kαποδιστρίου 2 (πλ.  Kάνιγγος), 210 3828.880, info@cervantes.gr, www.cervantes.gr

Η εταιρεία Ισπανικών Σπουδών διδάσκει ισπανικά και πορτογαλικά από το 1984, σε ολιγομελή τμήματα από ισπανόφωνους καθηγητές – ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν ως εξεταστές στα DELE (επίσημα διπλώματα ισπανικής γλώσσας) και τα PLE (επίσημα διπλώματα της πορτογαλικής γλώσσας). Το Miguel De Cervantes διοργανώνει ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες (για παράδειγμα, «Εβδομάδα Θερβάντες»), ενώ διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη και βιντεοθήκη – και στις εγκαταστάσεις του μπορείς να παρακολουθήσεις δορυφορικά ισπανικά κανάλια.

ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ Κέντρο Αθήνας: Χαλκοκονδύλη 9 & Πατησίων, 210 3844.888, 210 3301.300/ Χαλκοκονδύλη 5, 210 3301.110,

www.eurodiastasi.com

Proficiency σε 3 εξάμηνα, Lower σε 12-18 μήνες, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά… Στην Ευρωδιάσταση μπορεί κανείς να μάθει γρήγορα, έγκυρα και σε πολύ χαμηλές τιμές ξένες γλώσσες. Τα τμήματα απευθύνονται και στους πιο αρχάριους κι αν έχετε ελεύθερο χρόνο υπάρχουν τα ταχύρρυθμα προγράμματα προετοιμασίας για εξετάσεις και διπλώματα. Και έξτρα γνώση: όλοι οι σπουδαστές ανώτερων προγραμμάτων παίρνουν υποτροφία για παρακολούθηση δύο τάξεων μιας δεύτερης ξένης γλώσσας, δικής τους επιλογής. Να σημειωθεί ότι όλα τα προγράμματα που παρέχει η Ευρωδιάσταση καλύπτονται από Γραπτή Εγγύηση Σπουδών και Χρονοδιαγράμματος, καθώς και από Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής.

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΒΑΒΕΛ Υμηττού & Τιμοθέου 13, Παγκράτι, 210 7511.099, www.vavel.edu.gr, vaveledu@otenet.gr

Άνοιξε τις πόρτες του στην ξενόγλωσση εκπαίδευση το 1987, με στόχο να παρέχει σε παιδιά, εφήβους και ενήλικους πρωτογενή εκμάθηση ξένων γλωσσών και όχι φροντιστηριακή διδασκαλία. Εδώ παραδίδονται μαθήματα αγγλικών, γαλλικών, ιταλικών, αλλά και ελληνικών για αλλοδαπούς, από καθηγητές πτυχιούχους ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, που θα σε οδηγήσουν σε εξετάσεις γλωσσομάθειας όλων των αναγνωρισμένων φορέων πιστοποίησης. Επίσης πραγματοποιούνται πολύ συχνά εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ μια φορά το χρόνο η σχολή οργανώνει ταξίδι στο εξωτερικό για μαθητές και γονείς.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΞΥΝΗ Πατησίων 29, 210 5279.500 -540

Ένας… κανονικός πύργος της Βαβέλ, καθώς τα εκπαιδευτικά κέντρα ΞΥΝΗ μπορούν να σου μάθουν σχεδόν ό,τι γλώσσα μπορείς να φανταστείς, όπως: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, τούρκικα, βουλγάρικα, ρουμάνικά, κινέζικα, ιαπωνικά, αραβικά, ενώ πραγματοποιούνται και μαθήματα ελληνικών για πολίτες άλλων κρατών. Τα προγράμματα καλύπτουν τις γλωσσικές ανάγκες κάθε εκπαιδευτικού και επαγγελματικού επιπέδου. Επίσης, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα τμήματα για παιδιά-μαθητές, εφήβους και ενήλικες, για προετοιμασία σπουδών στο εξωτερικό, για εξειδικευμένες γλωσσικές σπουδές και “Tailor - Made Programmes”. Είναι από τα πλέον ευέλικτα προγράμματα σπουδών, καθώς έχουν το πλεονέκτημα και τη δυνατότητα να προσαρμόζονται πλήρως στις προσωπικές ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε σπουδαστή, ύστερα από 27 χρόνια εμπειρίας στο χώρο.

ΕΚΕΜΕΛ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ Λυκαβηττού 2, 210 3639.520 www.ekemel.gr

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά αρχίζει στις 26 Οκτωβρίου με τα εξής τμήματα: Λογοτεχνικής μετάφρασης (διετούς διάρκειας) από τα αγγλικά στα ελληνικά και αντιστρόφως, λογοτεχνικής μετάφρασης (επίσης διετούς φοίτησης) από τα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά στα ελληνικά, μετάφρασης κοινοτικών εγγράφων (γαλλικά, αγγλικά) και λογοτεχνικής μετάφρασης από τα καταλανικά στα ελληνικά. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια λογοτεχνικής μετάφρασης από τα ρώσικα, αραβικά και τούρκικα στα ελληνικά, καθώς και έκτακτα εργαστήρια επιμέλειας κειμένων, δημιουργικής γραφής κ.ά. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ Κεντρικά: Φορμίωνος 83 & Φιλολάου, Παγκράτι, 210 7521.767, 210 7512.820, www.grapsa.edu.gr

Τα κέντρα ευρωπαϊκών γλωσσών διδάσκουν αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά, προσφέροντας ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων, διαδραστικά μαθήματα και γενικά ή εξειδικευμένα προγράμματα σε 14 ειδικότητες. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σπουδαστών τα τμήματα είναι μεσημβρινά, απογευματινά και βραδινά, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Πλην του κεντρικού στο Παγκράτι, κέντρα υπάρχουν επίσης σε Ζωγράφου, Αμπελόκηπους, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Κυψέλη, Νέα Ιωνία, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Πειραιά. Μπορείτε δε να προμηθευτείτε δωρεάν τον 64 σελίδων οδηγό του Ομίλου, όπου περιγράφονται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κάθε πτυχίου, οι ημερομηνίες εξετάσεων, η κατάταξη ΑΣΕΠ κ.λπ.

ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ 210 9636.100, 800 111 8888 (χωρίς χρέωση)

Φέτος ο Όμιλος γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας και δημιουργικής προσφοράς στο χώρο της εκπαίδευσης, διδάσκοντας, μεταξύ άλλων, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Πλέον στα άριστα τεχνολογικά εξοπλισμένα κέντρα του Ομίλου σπουδάζουν ετησίως περισσότεροι από 60.000 μαθητές, τους οποίους εκπαιδεύουν περισσότεροι από 3.000 καθηγητές. Ο ευρωπαϊκός εκπαιδευτικός Όμιλος Ευρωγνώση, με 350 κέντρα και παρουσία σε Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες που καλύπουν το φάσμα των ηλικιών από 4 ετών μέχρι και ενήλικες.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ