- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μια φορά κι έναν καιρό κάτσαμε 13 άτομα σε ένα μεγάλο τραπέζι σε παραλιακή ντίσκο της εξοχής και παραγγείλαμε 13 φρουτ παντς. Και μετά άλλη μια γύρα, άλλα 13. Τα φρουτ παντς είναι οκέι κοκτέιλ, μια χαρά, αλλά υπάρχουν άπειρα. Κλασικά, πειραγμένα, μοριακά, ό,τι μπορείς να φανταστείς.
Sempre
Μια συνταγή εξαιρετικά αφιερωμένη από το Sempre: Jujube, το απόλυτο κοκτέιλ του καλοκαιριού. Χτυπάμε στο shaker με πολύ πάγο gin αρωματισμένο με αγγούρι, λικέρ από ανθούς λουλουδιών και βασιλικό. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι γεμάτο τριμμένο πάγο, βάζοντας chilli και πιπέρι, προσθέτοντας τέλος, top up, φρέσκια γευστική φράουλα. Δοκιμάστε αυτό και άλλα κοκτέιλ με φρέσκα υλικά, σπιτικά λικέρ και βότανα από βραβευμένους bartenders, σε ένα χώρο που θα σε κάνει να νιώσεις σαν το σπίτι σου. Ανοιχτό από το πρωί, με μεγάλη ποικιλία καφέ, φρέσκα σάντουιτς και άλλα σνακ.
Σαρανταπόρου & Βεάκη, Περιστέρι, 210 5787043, www.sempre-cafe.gr
Momix
Η μοριακή επιστήμη και φιλοσοφία στην υπηρεσία του κοκτέιλ και της απόλαυσής μας. Θα δοκιμάσετε εκπληκτικά κοκτέιλ, πολλές φορές με υλικά που ποτέ δεν θα πιστεύατε ότι μπορούν να ταιριάξουν τόσο καλά και ισορροπημένα, σε εξίσου εντυπωσιακές παρουσιάσεις. Φαντάσου, για παράδειγμα, ένα δροσερό κοκτέιλ με γεύση ποπ κορν βουτύρου και πολλές ακόμα πρωτότυπες ιδέες, που θα απολαύσεις και στα δύο Momix, στη Γλυφάδα και το Γκάζι, στις μεγάλες και δροσερές τους αυλές, που μοιάζουν με ένα καλοκαιρινό όνειρο στην πόλη.
Γλυφάδα, Ποσειδώνος 81 & Δούσμανη 3 (Στοά Colosseum Center)/ Γκάζι, Κελεού 1-5. 6974 350179, fb: Momix Bar
Καπάκι
Από τότε που άνοιξε στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, πριν ακόμα γίνει το μεγάλο «big bang», συγκεντρώνει πολύ νεανικό κόσμο και δουλεύει περισσότερο σαν στέκι και meeting point. Αν σου αρέσουν οι χαλαρές μουσικές, η χαλαρή διάθεση και τα βιολογικά προϊόντα αξίζει να περάσεις μια βόλτα. Για το μεσημεράκι διάλεξε ένα από τα ελαφριά σνακ –το τοστ φτιάχνεται με αφράτο ψωμάκι, ειδική παραγγελία–, ενώ το βράδυ σε περιμένουν cocktails με πολύ καλοκαιρινή διάθεση. Πάρε και τη συνταγή του Chillin’ joy για κέρασμα: 40 ml Jin Bombay sapphire, 20 ml μαστίχα, 60 ml χυμό cranberry,
15 ml σιρόπι τσίλι και 15 ml φυσικό χυμό lime. Πλ. Αγίας Ειρήνης 6, 210 3243096, fb: Καπάκι Café
Μερκούριος
Όποιος έχει πάει Σκόπελο έχει περάσει σίγουρα από εδώ. Για την εκπληκτική θέα από την ταράτσα του, για τις μουσικές του απ’ όλο τον κόσμο, για τα συχνά live και events, για την γκαλερί του Mercurius Bar Gallery που φιλοξενεί έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ένα κοινό: να εμπνέονται από το νησί. Για να μπείτε καλύτερα στο κλίμα «δοκιμάστε» κι ένα υπέροχο κοκτέιλ Vanilla Fudge, φτιαγμένο με vodka, vanilla syrup, lime juice, apple liqueur και mint. Σκόπελος, 24240 24593, www.mercurius.gr, fb: Mercurius Scopelos
Remezzo
Η θέα της ζωής σου βρίσκεται εδώ, στο υπέροχο Remezzo της Σίφνου, που αν πας στη Σίφνο και δεν το επισκεφθείς θα είναι σαν να ήρθε τουρίστας στην Ελλάδα και να μην πήγε στην Ακρόπολη. Θα δοκιμάσεις πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ, που τα φτιάχνει ο barman ο Νίκος, με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά από το περιβόλι των ιδιοκτητών του Remezzo, της Τίνας και του Γιώργου – σαν αυτό που βλέπεις, το Chily Chill, με βάση τη βότκα. θα φας πρωινό, σαλάτες και πολύ μερακλίδικα μεζεδάκια όλες τις ώρες της ημέρας, από τις 9 το πρωί έως αργά το βράδυ, θα ακούσεις ωραίες lounge καλοκαιρινές μουσικές, θα χαλαρώσεις με θέα το απέραντο γαλάζιο και το Κάστρο της Σίφνου. Σίφνος, Κάστρο, 22840 31589
Ελιά
Στεγασμένη σε ένα αρχοντικό του 1823, η Ελιά πραγματικά μυρίζει αγαπημένο Αιγαίο. Για τα φρέσκα πιάτα της, την ατμόσφαιρά της, τη φιλοξενία της, την αγάπη της στην τέχνη. Ακόμα και για τα εξαιρετικά της κοκτέιλ, όπως το Element 7, που περιέχει βότκα, μαστίχα, liqueur Μαρασκίνο, σιρόπι μελιού, λευκόσαρκο γκρέιπφρουτ, σπόρους κάρδαμου και βασιλικό.
Σύρος, Ερμούπολη, Χίου 32, 22810 76301, fb: ELIA Bar-Restaurant Τεχνοχώρος
Aeginitissa beach bar
Ταξιδεύεις για Αίγινα και την αναζητάς στον κόλπο με τους τεράστιους ευκάλυπτους – μια αγαπημένη αυθημερόν βόλτα από την Αθήνα για μπανάκι και έρωτες. Από τα πρώτα cocktail bar στην Ελλάδα, επιμένει να φτιάχνει τα κοκτέιλ μόνο με φυσικούς χυμούς φρούτων, ενώ ο Στέλιος ο barman είναι ο εμπνευστής του εξαιρετικού Mojito Fistiki. Με γεύση γλυκόξινη και γαργαλιστική, ευφραίνει τον ουρανίσκο και στο τέλος τρως και το φιστίκι! Αίγινα, παραλία Αιγινήτισσας, www.aeginitissa.com, fb: aeginitissa.beachbar
La Suite Lounge
Με νέο design, νέο μενού, νέο White Bar αλλά με την ίδια εκπληκτική θέα που φτάνει μέχρι τον Σαρωνικό, υποδέχεται το καλοκαίρι το πλήρως ανακαινισμένο La Suite Lounge στον τελευταίο όροφο του St. George Lycabettus. Στο White Bar θα βρείτε ποικιλία από aperitif και μοναδικά πρωτότυπα «Made in Greece!» κοκτέιλ όπως το Mouzito (Mojito με ούζο), το Masticha Cosmo, το Tsipouro Frost και το Metaxa Royale, τα οποία συνοδεύονται από εξαιρετικά «Greek finger bites» σε προσιτές τιμές. Κλεομένους 2, 210 7416000
Kίκα
Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι ένα αληθινό Pinnaple. Από τα πιο παλιά κοκτέιλ, που την εποχή της ποτοαπαγόρευσης το απολάμβαναν στα speakeasy bars του Σικάγο. Ακριβώς όπως το έπιναν τότε, με τζιν Blue Coat premium, homemade λεμοντσέλο, ανανά και χαμομήλι, αλλά και στην ίδια συσκευασία, σε μεταλλικό ανανά, θα σας το προσφέρει το KIKA, το φημισμένο για τα κοκτέιλ του café bar. Ανακαλύψτε τα σε ένα ιδιαίτερο art περιβάλλον, υπό τους ήχους indie, swing και latin jazz επιλογών. Ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.
Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι, 210 5737300
Pinocchio
Το Pinocchio, το αγαπημένο στέκι, ετοιμάζεται να μας εκπλήξει ανανεώνοντας το χώρο, τη μουσική και τον κατάλογο κουζίνας και κοκτέιλ! Επειδή, όμως, στα σίγουρα αναρωτιέστε τι είναι αυτή η δημιουργία που βλέπετε στη φωτογραφία, πάμε για τις συστάσεις: καραμελωμένο lime - ψωμάκι δυόσμου και rum mix sorbet, που σερβίρεται με ξινό νερό Φλώρινας, αρωματισμένο με ροδόνερο και σιρόπι μπαχαρικών! Ιπποκράτους 56, Εξάρχεια, 210 3605353, fb: Pinocchio Bar-Restaurant
Φωτό: Βαγγέλης Τάτσης