Αρχειο

Ευαγγελάτου - Κουρεντζής: Από τη Ρωσία με αγάπη

Πολυαναμενόμενη συνεργασία από τη νέα σεζόν

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70411-141915.JPG

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Διεθνούς φήμης μαέστρος και συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Περμ από το 2011. Δεν του αρέσει να επαναπαύεται και ψάχνει πάντα τρόπους να κάνει…. «επανάσταση στην όπερα» όπως έχει δηλώσει και σε παλιότερη συνέντευξή του, καθώς θεωρεί ότι «Το δημοσιοϋπαλληλίκι που έχει καθιερωθεί στις ορχήστρες της Ευρώπης είναι η αρχή του τέλους για τη μουσική».

Από τη δική της, θεατρική σκοπιά, η Κατερίνα Ευαγγελάτου μας έχει αποδείξει με τη σειρά της ότι δεν την απασχολεί το οτιδήποτε συμβατικό. Κάνει πάντα παραστάσεις με δόσεις αναρχισμού και ανατρεπτικότητας και επιλέγει έργα που να συνιστούν πρόκληση για τον σκηνοθέτη.

Οι δύο δημιουργοί πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους ανεβάζοντας την αριστουργηματική όπερα του Όφενμπαχ «Τα παραμύθια του Χόφμαν» στην Όπερα της Περμ στην Ρωσία τον Ιανουάριο του 2015. Ήδη, οι δύο καλλιτέχνες βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες στη Ρωσία και συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της παράστασης.

«Τα παραμύθια του Χόφμαν», μια όπερα καλειδοσκόπιο του έρωτα

Και η ίδια η επιλογή του συγκεκριμένου έργου είναι κάτι που κάνει πολυαναμενόμενη την συνεργασία τους. Βασισμένο σε κείμενα του Χόφμαν, πρόκειται για μία ιστορία μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας που δίνει μεγάλο περιθώριο σκηνοθετικής δημιουργίας και έμπνευσης.

Πρωταγωνιστής της όπερας είναι ο συγγραφέας Έρνστ Χόφμαν, από τους κορυφαίους εκπροσώπους της φανταστικής λογοτεχνίας. Στο έργο του, οι ήρωες πλημμυρισμένοι από έντονα συναισθήματα μπλέκονται σε καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια του πραγματικού. Μπαίνουν σε κόσμους μαγικούς και μυστηριακούς με παράξενα πλάσματα και περίεργες εικόνες. Στην όπερα του Όφενμπαχ ο ποιητής Χοφμαν μπλέκεται σε τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες: η Ολυμπία, η Αντωνία, η Τζουλιέτα που δεν είναι παρά ενσαρκώσεις της μίας και μοναδικής αγαπημένης του: της Στέλλας και ταυτόχρονα η Μούσα του που τον διεκδικεί αποκλειστικά. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ