Αρχειο

Έχουν σπάσει τα όρια, θα τους δεις στο TEDx

 «Limits» στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69494-140096.JPG

Σε ποιόν αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας μπορείς να δεις την εγγονή του Ζακ-Υβ Κουστό, τον χορευτή της Μαντόνα και της Σακίρα, μία δωδεκάχρονη που θα ταξιδέψει στον Άρη, ένα βρετανό φιλόσοφο, ένα καλαματιανό παραολυμπιονίκη, τους encardia, ένα γάλλο πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης, τον Μαραβέγια καθώς και τις επιτυχημένες ελληνικές startup επιχειρήσεις Locish & PeekInToo; Μα, φυσικά, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο TEDx Καλαμάτας στις 7 & 8 Ιουνίου.

Τα «όρια» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης. Γι’ αυτό, θα μιλήσουν έντεκα άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους. Ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο ξεπερνάει τα όρια… κοινωνικά, φυσικά, βιολογικά, σωματικά…. «όρια» που βρίσκονται εκεί όχι για να μας εμποδίζουν, αλλά για να μας προκαλούν να πάμε παραπέρα.

Ομιλητές

Αλεξάνδρα Κουστό

n

«Αναδυόμενη εξερευνήτρια» σύμφωνα με το National Geographic, σκηνοθέτης και λαμπρή περιβαλλοντολόγος ,στα βήματα του παππού της Ζακ-Υβ Κουστό, η Αλεξάνδρα Κουστό θα μιλήσει για την βιώσιμη διαχείριση του νερού και τη διατήρηση ενός «υγιούς» πλανήτη.

Γκιγιόμ Νερί

n

Ο Γκιγιόμ παιδί της Μεσογείου, γεννημένος στη Νίκαια της Γαλλίας λάτρευε από μικρός τις καταδύσεις. Το 2002 έσπασε το ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης βουτώντας σε βάθος 27 μέτρων με μόνη βοήθεια τα βατραχοπέδιλά του. Από τότε έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ άλλες τρεις φορές και συνεχίζει να ασχολείται ενεργά και να διδάσκει ελεύθερη κατάδυση στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ντανιέλ «Κλάουντ» Κάμπος

n

Ο Campos καταφτάνει στον κάμπο της Μεσσήνης έχοντας στο ενεργητικό του άπειρα shows, όπου χορεύει δίπλα-δίπλα με την Μαντόνα, τη Σακίρα, τον Ντίλαν και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Θέλοντας, όμως, να επιδιώξει το πραγματικό του όνειρο διάλεξε μία θέση «πίσω από την κάμερα» αυτή τη φορά σκηνοθετώντας βίντεο κλιπ πολλών διάσημων καλλιτεχνών. Αλλά, όχι! Δεν θέλει να σταματήσει εκεί. Το όνειρό είναι να επαναφέρει στη μόδα την διήγηση ιστοριών μέσω του χορού, της μουσικ.ής και του τραγουδιου, με άλλα λόγια… μιούζικαλ!

Σίμον Κρίτσλεϊ

n

Άγγλος φιλόσοφος που διδάσκει στο New School. Άξονας της φιλοσοφικής του θεώρησης είναι η ιδέα ότι η φιλοσοφία εκκινεί από την «απογοήτευση»: είτε θρησκευτική, είτε πολιτική. Όταν απογοητευόμαστε από την θρησκεία οδηγούμαστε όπως πιστεύει στο να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα του…. Μηδενισμού, ενώ η απογοήτευση από την πολιτική μας εγείρει ερωτήματα περί μίας συνεκτικής ηθικής.

Αλίσα Κάρσον

n

Από τριών ετών η Αλίσα ήθελε να γίνει αστροναύτης. Τον Οκτώβριο του 2013 ήταν από τους πρώτους που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα NASA Passport πηγαίνοντας και στους 14 σταθμούς επισκεπτών της NASA. Επιθυμεί να είναι από τους πρώτους που θα πατήσουν το πόδι τους στον Άρη.

Άνταμ Πίρσον

n

Λονδρέζος ηθοποιός. Μόλις τελείωσε τα γυρίσματα της ταινίας «Under the skin» με την Σκαρλετ Γιόχανσον. Πάσχει από μία γενετική πάθηση που προκαλεί δυσπλασία στο πρόσωπό του. Αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα δυσπλασίας και τονίζει ότι «είναι απολύτως φυσιολογικό, να μην είσαι απολύτως φυσιολογικός».

Γιώργος Λαζαρίδης

n

Στα είκοσί του χρόνια ένα ατύχημα τον καθήλωσε σε αμαξίδιο. Ωστόσο, ο Γιώργος κάθε άλλο, παρά καθηλώθηκε. Κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 γεννήθηκε μέσα του η ιδέα να ασχοληθεί με τένις με αμαξίδιο. Αφού συμμετείχε στους Αγώνες του Πεκίνου, επόμενος στόχος του είναι το Ριο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Encardia

n

Το ελληνικό συγκρότημα που μας έχει χαρίσει υπέροχες μουσικές στιγμές με παραδοσιακούς ήχους από την περιοχή της κάτω Ιταλίας όπου η ελληνική με την ιταλική παράδοση αναμειγνύονται προσφέροντάς μας ένα μαγικό αποτέλεσμα.

Κωστής Μαραβέγιας

n

Θα είναι ο παρουσιαστής του μεγάλου πάρτι στις 8 Ιουνίου.

Locish & PeekInToo

n

Τα ελληνικά startups που κατακτούν τον κόσμο με αφετηρία την Καλαμάτα.

Info:

7/6 20:30 main event Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης

8/6 21:30 πάρτι στο μαγαζί Καστράκι στη Βέργα Καλαμάτας με τον Κωστή Μαραβέγια

Εισιτήρια: 15€, φοιτητικό: 5€, άνεργοι δωρεάν

Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν την είσοδο στην εκδήλωση, τη μεταφορά με πούλμαν από την Καλαμάτα στην Αρχαία Μεσσήνη και την είσοδο στο πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.tedxkalamata.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ