Αρχειο

Η Ομάδα Ηχόδραμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κανένας δε μπορεί να διασχίσει το ίδιο ποτάμι δύο φορές

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67224-135561.jpg

Πάντα με γοήτευε η ιδέα ότι μέσα από το χορό και το σώμα μπορεί κανείς να εκφράσει συναισθήματα και ιδέες, να διηγηθεί ολόκληρες ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος. Η παράσταση «ρει» από την χορευτική ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ πάει ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας μέσα από τον χορό της την ουσία της φιλοσοφικής θεωρίας του Ηρακλείτου για τη δομή του κόσμου. Τίποτα στο σύμπαν δε μένει σταθερό, αμετάβλητο. Ο κόσμος μας συγκροτείται από αντιτιθέμενες δυνάμεις, δυνάμεις που επιζητούν να κυριαρχήσουν η μία πάνω στην άλλη. Ωστόσο, πάντα αυτές οι δυνάμεις εξισορροπούνται χαρίζοντάς μας αρμονία.

Η ομάδα των χορευτών μέσα από μοναδικά συντονισμένες κινήσεις άλλοτε σαν ένα σώμα κι άλλοτε σαν αντιτιθέμενες δυνάμεις περιέγραψε με μοναδικό τρόπο την αέναη αυτή μεταβολή των πραγμάτων. Από την αρχή κιόλας η παράσταση σε παρασέρνει στη δίνη αυτή με τον ήχο του τρεχούμενου νερού που ακούγεται και τους χορευτές να βρίσκονται πίσω από ένα πανί σαν να ήταν μέσα σε ένα ποτάμι του οποίου η στάθμη συνεχώς ανεβαίνει παρασύροντας στην ροή του την όποια σταθερά θεωρεί ο άνθρωπος ότι έχει.

 

Εξαιρετική πρωτότυπη μουσική και εικόνες από video art πλαισιώνουν την παράσταση χαρίζοντάς μας μία ξεχωριστή εμπειρία: από τα μικρότερα σωματίδια της ύλης μέχρι το απέραντο σύμπαν και από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τις μεγαλύτερες κοινωνικές αλλαγές… «τα πάντα ρει» και η παράσταση ρέει ευχάριστα και σε παρασύρει στο ρυθμό της, που δεν είναι άλλος από τον κοσμικό ρυθμό του σύμπαντος με τον οποίο είμαστε όλοι άρρηκτα δεμένοι.

16&17/5 21.00, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος, 2103418579, www.mcf.gr

Επιμέλεια χορογραφιών: Δανιέλα Πισιμίση

Μουσική: ionnix (Γιάννης Πισιμίσης)

Χορογραφίες: Δανιέλα Πισιμίση, Alain Rivero Rodriguez και οι χορευτές της ομάδας

Χορεύουν: Alain Rivero Rodriguez, Κατερίνα Αλεξανδράκη, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Αργύρης Κουδούνας, Έρη Παπαχαραλάμπους, Δανιέλα Πισιμίση, Φαίδρα Πισιμίση, Χρήστος Ταγρίδης, Τζένη Τοψίδου

n

n

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ