Αρχειο

Record Store Day 2014

Κάθε φέτος και καλύτερα

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65936-132935.jpg

'Εφτασε λοιπόν και φέτος η ημέρα που γιορτάζουν τα δισκάδικα όλου του πλανήτη αλλά και οι «εθισμένοι» του βινυλίου.

To Σάββατο 19 Απριλίου, έβδομη Record Store Day, μια ημέρα που ξεκίνησε από 700 δισκάδικα των Ηνωμένων Πολιτειών το 2007 για να γιορτάσουν την κουλτούρα τους και έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο με εκατοντάδες αποκλειστικές κυκλοφορίες και άπειρα πάρτι με μπάντες και djs στους «ναούς» των Diggers...

n

Στη Βαλτιμόρη από όπου και ξεκίνησε (Πόσπο, ζεις, εσύ μας οδηγείς) στο Rough Trade, στο Ανατολικό Λονδίνο, στο Sounds Of The Universe στο Soho, στο Oye και στο Hardwax του Βερολίνου αλλά και στον δικό μας Λωτό στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση αρχίζει από νωρίς το πρωί κι όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε, ειδικά για τις κυκλοφορίες σε περιορισμένο αριθμό.

n

Από όλα έχει ο μπαξές και φέτος, αποκλεισtικό Bonobo, ακυκλοφόρητος Gil Scott Heron, ρεμίξ σε κομμάτια του William Onyeabor, Jon Spencer Blues Explosion, Grace Jones, το πρώτο υπερσπάνιο Joy Division, σπάνιο Last Drive (ας είναι καλά ο Προκόπης και ο Λωτός), το μπαλεάρικ διαμάντι των Kingkats σε 12", και η λίστα δεν τελείωνει ποτέ, τόσο που αναρωτιόμαστε μήπως έχει χαθεί το νόημα... Kαλά ψώνια, αδέρφια!

 n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ