Αρχειο

Toy Stories

Παιδιά από την Αλάσκα έως τη Ζάμπια ποζάρουν με τα παιχνίδιά τους

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64722-130344.jpg

Η Ιταλίδα φωτογράφος Gabriele Galimberti ταξίδεψε για ένα ολόκληρο χρόνο σε 50 χώρες του κόσμου και φωτογράφισε παιδιά μαζί με τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Όπλα στην Ουκρανία, πειρατές στη Νορβηγία μέχρι την αγαπημένη και μοναδική κούκλα μαϊμού στην Μποτσουάνα, η Ιταλίδα φωτογράφος μπήκε στα δωμάτια των παιδιών του κόσμου και έπιασε τον αυθορμητισμό και την αυθεντική χαρά που αισθάνονται δείχνοντας σε κάποιον ξένο τα πιο πολύτιμα αντικείμενα του κόσμου τους. Το φωτογραφικό ταξίδι της Galimberti έγινε λεύκωμα με συνολικά 54 ιστορίες παιχνιδιών.


 n

Η τρίχρονη Tyra από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας μπροστά από το κουκλόσπιτο και τα κουζινικά της.


n

Στο Μαλάουι η Galimberti γνώρισε την τετράχρονη Chiwa με τον δεινόσαυρο από καουτσούκ.


n

Ουκρανία, Κίεβο: Ο πεντάχρονος Pavel με τα όπλα του. Όνειρό του να γίνει αστυνομικός. 


n

Naya Gutierrez, τριών ετών, από τη Μανάγουα της Νικαράγουας. Λέει ότι δεν βαριέται ποτέ να παίζει με τα κουζινικά της και στο μέλλον θα ήθελε να ανοίξει το δικό της εστιατόριο.


n

Niko Sulczynski, ετών 5, από το Χόμερ της Αλάσκας. Ο πατέρας του Niko είναι ψαράς και η μαμά δασκάλα. Ο ίδιος λατρεύει να φτιάχνει διαστημόπλοια με τα Lego.


n

Λάτρης του ροζ η εξάχρονη Lauren από την Μουσκόκα του Καναδά.


n

Κολλημένος με το μπέιζμπολ ο πεντάχρονος Shotaro από το Τόκυο, Ιαπωνία.


n

Maudy Sibanda, τριών ετών από Καλούσι, Ζάμπια. Η Maudy γεννήθηκε σε αχυροκαλύβα. Το παιχνίδι γίνεται στους δρόμους όλη μέρα. Η Maudy και οι φίλοι της βρήκαν τυχαία ένα κουτί γεμάτο γυαλιά ηλίου πριν από λίγες ημέρες και το αξεσουάρ των ενηλίκων έγινε το απόλυτο παιχνίδι.


n

Enea, τριών ετών από το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο μουσικός και το ουράνιο τόξο.


n

Mikkel Pindard, τριών ετών από το Μπέργκεν της Νορβηγίας. Ο πειρατής.


n

Julius, από τη Λωζάννη της Ελβετίας. Μια ευρεία ποικιλία παιχνιδιών από αυτοκινητάκια μέχρι στολές υπερηρώων.


n

Ο 3χρονος Βραζιλιάνος Gabriel Pascoal από το Σάο Πάολο. Το 90% των παιχνιδιών του είναι κουκλάκια που φορούν μπλουζάκια με το λογότυπο της Nestle. Τα κερδίζει η μαμά του χάρις στους πόντους που συλλέγει από την αγορά γάλακτος και γιαουρτιών της πολυεθνικής.


n

Watcharapon Chookaew, τριών ετών, κάτοικος Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη. Αγαπάει τις μοτοσικλέτες. Ο μπαμπάς του έχει σκούτερ και ο Watcharapon κυκλοφορεί στο σπίτι με το κράνος του.


n

Shaira Vachani, έξι ετών. Ζει στο Μουμπάι της Ινδίας. Γεννήθηκε και έζησε μέχρι τριών ετών στη Νέα Υόρκη. Εξ ου και παίζει και μιλάει φαρσί τα αγγλικά. Γνωρίζει μόνο ελάχιστες λέξεις στα χίντι, την πιο διαδεδομένη γλώσσα της χώρας της, τις οποίες τις έμαθε από την Ινδή γκουβερνάντα. 


n

Cun Zi Yi από το Chongquing της Κίνας. Η Cun Zi Yi έγινε πρόσφατα τριών και τα δώρα ήταν πολλά φέτος.


n

Arafa και Aisha Saleh Aman, οι δίδυμες από το Bububu της Ζανζιβάρης. Οι τετράχρονες τα κάνουν όλα μαζί: ένα δωμάτιο για δύο, ίδια ρούχα και ίδια παιχνίδια.


n

Noel Hawthorne, 100% Τεξανός και αποφασισμένος να γίνει πιλότος.


n

Allenah Lajallab, ετών 4 από το Ελ Νίδο των Φιλιππίνων. Όταν γεννήθηκε δεν υπήρχε νοσοκομείο στην πόλη της. Γεννήθηκε στο σπίτι. Λατρεύει το πορτοκαλί.


n

Botlhe Mohutsiwa από το Μαούν της Μποτσουάνα. Η τετράχρονη Botlhe ζει με τους γονείς της κι άλλες δέκα οικογένειες σε ένα συγκρότημα κατοικιών. Ανά τέσσερις οικογένειες μοιράζονται ένα μπάνιο. Η Botlhe έχει μόνο ένα παιχνίδι: τη μαϊμού-κούκλα. Σπάνια παίζει στο σπίτι. Προτιμά τα ομαδικά παιχνίδια έξω στους δρόμους.


n

Ο τετράχρονος Taha από τη Βηρυτό του Λιβάνου. Είναι πρόσφυγας και ζει σε μια παραγκούπολη μαζί με χιλιάδες πρόσφυγες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ