Αρχειο

Οι Rolling Stones πενθούν

Συντετριμμένος ο Μικ από το θάνατο της συντρόφου του, Λόρεν Σκοτ

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63506-127677.jpg

Οι Rolling Stones ακύρωσαν την προγραμματισμένη για την Τετάρτη συναυλία τους στο Περθ, πρώτο σταθμό της περιοδείας τους στην Αυστραλία μετά τον αιφνίδιο θάνατο της συντρόφου του Μικ Τζάγκερ, Λόρεν Σκοτ. Η διάσημη και καταξιωμένη Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη με τις αρμόδιες αρχές να αποδίδουν το θάνατό της σε αυτοκτονία. Ο παραγωγός της περιοδείας του βρετανικού συγκροτήματος στην Αυστραλία δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ακύρωση της συναυλίας. Οι γερόλυκοι του ροκ πρόκειται να δώσουν συνολικά πέντε συναυλίες στην Αυστραλία. Η επόμενή τους εμφάνιση είναι προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου.

n

Οι Stones θα παίξουν στο Σύδνεϋ, στη Μελβούρνη, στο Μάσεντον, στο Μπρισμπέιν και τον Απρίλιο στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η περιοδεία τους με τίτλο On Fire θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στην Ευρώπη, όπου έχουν προγραμματισθεί συναυλίες στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

n

Η σορός της Σκοτ, η οποία πιστεύεται ότι απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών, βρέθηκε από τη βοηθό της στις τέσσερις η ώρα το απόγευμα. Περίπου 90 λεπτά νωρίτερα η βοηθός της είχε στείλει γραπτό μήνυμα για να περάσει η Σκοτ από το σπίτι της. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τα αίτια της αυτοκτονίας. Παράλληλα δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

n

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μικ Τζάγκερ είναι «σοκαρισμένος και συντετριμμένος» από το θάνατο της συντρόφου του. Ο 70χρονος σερ Μικ διατηρούσε ερωτική σχέση με την Σκοτ από το 2001. Εκπρόσωπος του τραγουδιστή εξέδωσε ανακοίνωσε χθες βράδυ για να διαψεύσει τα δημοσιεύματα ότι ο τραγουδιστής είχε διακόψει τη σχέση με τη σχεδιάστρια μόδας. «Το δημοσίευμα στη New York Post για το διαζύγιο Τζάγκερ-Σκοτ είναι 100% αναληθές», δήλωσε η Βικτόρια Σκάρφον-εκπρόσωπος Τύπου του Τζάγκερ- και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ανακριβές και καοήθες κουτσομπολιό σε μια δύσκολη προσωπική στιγμή στην προσωπική ζωή του Μικ».

n

Αντιδράσεις και συλλυπητήρια

Μοντέλα, σχεδιαστές μόδας, ηθοποιοί και πολλοί άλλοι έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη του για το θάνατο της Λορέν Σκοτ. Ανάμεσα στις διασημότητες που έκαναν δηλώσεις είναι το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ, η εκδότρια του περιοδικού Vogue, Αν Γουίντορ, η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα και η ηθοποιός, Νικόλ Κίντμαν. «Ήταν η επιτομή της κομψότητας και της θηλυκότητας», δήλωσε η Ναόμι Κάμπελ.

«Τελειομανής και πάντα υπέρμετρα γενναιόδωρη, ευγενική. Ένας άνθρωπος με χάρη και αίσθηση του χιούμορ», είπε για την εκλιπούσα η Αν Γουίντορ. «Είχε τρόπους και γοητεία που θύμιζαν μια άλλη εποχή ενώ η αισθητική της ήταν στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας», πρόσθεσε η εκδότρια του Vogue.

Η Μαντόνα έγραψε: «Είναι μια τραγική απώλεια. Είμαι ταραγμένη. Αγαπούσα τη δουλειά της Λόρεν και υπήρξε πολύ γενναιόδωρη μαζί μου».

n

Η ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν και επί σειρά πολλών ετών φίλη της σχεδιάστριας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το θάνατο της Σκοτ. «Είναι μεγάλη η λύπη μου για το θάνατο ενός τόσο αξιαγάπητου και ταλαντούχου ανθρώπου σαν τη Λορέν Σκοτ», έγραψε στο Twitter η Μπιάνκα Τζάγκερ, μία από τις πρώην συζύγους του σερ Μικ.

n

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η εταιρεία της Λορέν Σκοτ, LS fashion Limited, έχει χρέη. Συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο του 2012 όφειλε στους πιστωτές της περίπου 7,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία υπολογίζονται στα περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Ένα μήνα νωρίτερα η Σκοτ είχε αναγκαστεί να ακυρώσει παρουσίαση της δουλειάς στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Η Λορέν Σκοτ ανατράφηκε από θετούς μορμόνους γονείς στη Γιούτα των ΗΠΑ. Ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ στο Παρίσι και αργότερα μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ασχοληθεί με τη μόδα ως στιλίστρια. Δημιούργησε τη δική της ετικέτα ακριβών ρούχων το 2006 αλλά και την πιο οικονομική σειρά με την Banana Republic.

n

Ρούχα της έχουν επιλέξει για εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί διασημότητες όπως η Όπρα Γουίνφρι, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και Αντζελίνα Τζολί. Επιμελήθηκε επίσης την ένδυση σε ταινίες όπως «Η Συμμορία των 13» και το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» του Κιούμπρικ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ