Αρχειο

Κινγκ Κονγκ

Aπέσπασε 3 Όσκαρ, είχε προταθεί για 4 (2005)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62777-126151.jpg

Σε ένα μακρινό νησί, ένα κινηματογραφικό συνεργείο ανακαλύπτει έναν τεράστιο γορίλα. Το θρυλικό πλάσμα ερωτεύεται την όμορφη πρωταγωνίστρια και καταλήγει αιχμάλωτο των ανθρώπων... Το τρομερό παιδί της μεγάλης οθόνης Πίτερ Τζάκσον αναβιώνει την κλασική ιστορία του Κινγκ Κονγκ και ανανεώνει τον μύθο και στις νεώτερες γενιές.

Στον ρόλο της μοιραίας ωραίας η Ναόμι Γουάτς και μαζί της ο Τζακ Μπλακ, ο Άντριεν Μπρόντι και ο (αγαπημένος ηθοποιός του Πίτερ Τζάκσον) Άντι Σέρκις, ο οποίος έδωσε την κίνηση και το «συναίσθημα» στο τέρας μέσω των οπτικών εφέ – κάτι που είχε κάνει και για το Γκόλουμ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Έσπασε ρεκόρ εισπράξεων, κερδίζοντας 550 εκατομμύρια δολάρια. Και παρά τις γενικά θετικές κριτικές, το «χειρότερο» που βρήκαν να προσάψουν στο φιλμ μερικοί, ήταν η διάρκειά του, των 3 ωρών και 7 λεπτών. Aπέσπασε τρία Όσκαρ: Οπτικών Εφέ, Ηχητικών Εφέ, Ηχου και μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Επιπλέον, προτάθηκε για τις Χρυσές Σφαίρες Σκηνοθεσίας και Μουσικής Επένδυσης.

Η ταινία προβάλλεται τη Δευτέρα 10/3 καθώς και στις 19/3, 25/3 και 29/3 στο Novacinema 3

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ