Αρχειο

Θεσσαλονίκη, Βερολίνο, Λονδίνο όβερ!

Παντού καλά είναι…

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61552-123274.jpg

Ο καλύτερος Έλληνας ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης άφησε κριτικούς και κοινό άφωνους με την ερμηνεία του στην καινούργια ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, στην 64ή Berlinale.

Η Θεσσαλονίκη ζει έναν καλοκαιρινό χειμώνα και η παραλία και οι ταβέρνες βουλιάζουν από κυρίες με Louis τσάντες αλλά και από παιδιά που ακούνε Μπατμανίδη και Black Keys. Projects, πλατφόρμες, βιοτεχνίες, Creativity Platform, Βandrop, desthess, We Discover Greece και άλλα τόσα κινούν τα ενεργητικά μυαλά.

n

Νέο ελληνικό σουβλατζίδικο στο Prenzlauer Berg του Βερολίνου. Ο Γιάννης Χαρούλης στις 20 Μαρτίου στο «So36» του Kreuzberg. Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ παρουσιάζουν τα line up τους, και αδυνατούμε να αποφασίσουμε πού θα πρωτοπάμε (Exit, Primavera, Soundwave).

n

Οι Mary's Flower Superhead παρουσιάζουν το καινούριο τους βιντεοκλίπ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κεχαγιά. Οι καλύτερες συνταγές είναι στο blog cookcool.gr της Τάσας και της Ξένιας.

Το τσιπουράδικο «Βerlin» κάθε Παρασκευή μετατρέπει το «Lagari Bar» στο Neukolln σε κρητικό κουτούκι, σαλονικιώτικο ταβερνείο, ντίσκο ταβέρνα και όλα αυτά μαζί…

Oι Stereo Mc's τα σπάνε στο «Cocktail Bar» στην Πολυτεχνείου με 90s house. Τα πέριξ της Ρωμαϊκής Αγοράς γίνονται τα Εξάρχεια της συμπρωτεύουσας.

n

Τρία ελληνικά μουσικά labels (echovolt, noυs, phonograph) παίζουν παντού, από Νέα Υόρκη μέχρι Βερολίνο, Αθήνα, Άμστερνταμ, και πίσω. Η Σαλονικιά Liana Mav κάνει styling στους Groove Armada στο Λονδίνο, ο Απόστολος Κουκίδης οργάνωσε την πρώτη του έκθεση «Αniksten» στο δημαρχείο του Shoreditch εκπροσωπώντας την καλλιτέχνιδα Emma Tingard, εκεί όπου η έτερη συμπατριώτισσα Χριστίνα Ιωαννίδου σχεδιάζει avant garde μάσκες εμπνευσμένες από παραδόσεις και τόπους όπως η Αφρική, η Ρουμανία, η Ελλάδα, και αποτελεί το φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό του περιοδικού «Vogue» Talents Young Vision Accesories.

Στο Λονδίνο πάλι ο Dj Larry Skg τα σπάει στο «Βarrio Bar» της αγγλικής μητρόπολης και τα Αγγλούρια τον ακούνε με προσοχή να τα χώνει με κομμάτια των Cayetano, Panama Cardoon, Booker και όλων των «θηρίων» του ελληνικού freestyle, όπως ακούνε και τον Βασίλη Μοσχά και τον ηλεκτρονικό του κόσμο με το όνομα Polygrains στα στέκια του East.

Το «Playground» της Iπποδρομίου οργανώνει το πρώτο μεσημεριανό Instore Gig με τους And.id και Oldman Talkin στα πικάπ και μας μέσα σε στοίβες βινυλίων να αναζητούμε το τέλειο beat. 15 λεπτά περπάτημα και η Nitra Gallery της Άλικης Τσιρλιάγκου στη Φιλίππου μας μυεί στον τσαλακωμένο pop κόσμο «Ηappy Days» του υπέροχου Τάσου Παυλόπουλου. Παντού καλά είναι…

Υ.Γ. Την παντοτινή μας αγάπη στον Φιντέλ της Καντίνας.

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ