Αρχειο

Influence Festival στην Καρδίτσα

Ένα φεστιβάλ για το ποδήλατο

114862-643453.jpg
Μαρία - Άννα Τανάγια
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62369-125329.jpg

Η ζωή, έλεγε ο θείος Άλμπερτ, είναι σαν το ποδήλατο: πρέπει να είσαι συνεχώς εν κινήσει για να μη χάνεις την ισορροπία σου. Και η τέχνη, όμως, έχει κοινές συνισταμένες με το ποδήλατο: Απαιτεί πολλή εξάσκηση και προσπάθεια, η εξέλιξη έρχεται μέσα από την εμπειρία, για να μάθεις να «ισορροπείς» θα πρέπει να «πέσεις» αρκετές φορές, αντίστοιχα για να μην πέσεις θα πρέπει να «κοιτάς» ψηλά, και το κυριότερο: οδηγείσαι σε ανεξερεύνητες «περιοχές» και σε νέες περιπέτειες.

Η Καρδίτσα, μια πόλη τόσο εξοικειωμένη με το αγαπημένο δίκυκλο (πολύ πριν γίνει lifestyle attitude των αστικών κέντρων), συνδέει τα δύο προσφιλή «σπορ» και παρουσιάζει το πρώτο φεστιβάλ τέχνης και έκφρασης με τίτλο «Influence» και θεματική το ποδήλατο!

Το σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου, στον χώρο της δημοτικής αγοράς της πόλης, οι αρτίστικ «επιρροές» θα είναι πολλές! Ανερχόμενοι αλλά και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού για «εικαστικές ορθοπεταλιές» και παρουσιάζουν το έργο τους όχι ως μονάδες, αλλά ως δυναμικοί οργανισμοί με απώτερο στόχο να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο που μπορεί να επηρεάσει, αλλάξει και καλυτερεύσει τον κόσμο, μέσα από ένα δημόσιο πεδίο ελεύθερου διαλόγου και διακίνησης ιδεών.

Εικαστικά, φωτογραφία, comics, graphic design, video art, animation, έκθεση αναπαλαιωμένων και χειροποίητων ποδηλάτων στοιχειοθετούν έναν μαγικό κόσμο όπου όλες οι μορφές και οι προεκτάσεις της τέχνης συνυπάρχουν, συνδιαλέγονται και αποτυπώνουν το ευρύ φάσμα της σύγχρονης και διαχρονικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Ονόματα που έχεις σίγουρα τσεκάρει/δει/ θαυμάσει θα είναι εκεί και θα στήσουν μια μεγάλη εικαστική γιορτή που θα επενδυθεί με το δικό της soundtrack, ήτοι dj sets και live που θα μας ταρακουνήσουν.

Η ζωή, λένε, είναι σαν το ποδήλατο. Ας τη ρολάρουμε σχεδιάζοντας νέους προορισμούς, αναπάντεχες συναντήσεις και ξέφρενα σαββατοκύριακα που μας γεμίζουν χρώματα, εικόνες, ιδέες, σκέψεις και όνειρα. Επόμενη στάση, Καρδίτσα.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ