Αρχειο

Δείτε live την ακρόαση του Μαργαρίτη Σχοινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σήμερα στις 19.30 οι επιτροπές για τις Πολιτικές Ελευθερίες και για τον Πολιτισμό και την Παιδεία θα εξετάσουν την καταλληλότητά του για το Σώμα των Επιτρόπων και το χαρτοφυλάκιό του Μαργαρίτη Σχοινά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17621.jpg
© ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME NEWS

Δείτε απευθείας από τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ακρόαση του ορισθέντος Αντιπροέδρου για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά

Η ώρα της ακρόασης του Μαργαρίτη Σχοινά στο Ευρωπαϊκό Κοινονούλιο έχει φτάσει. Ο ορισθείς Αντιπρόεδρος για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς στις 19:30 θα πραγματοποιήσει εναρκτήρια δήλωση διάρκειας 15 λεπτών, την οποία θα ακολουθήσουν 25 ερωτήσεις από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάθε μέλος του ΕΚ που θα βρεθεί στο κτίριο József Antall και συμμετέχει στη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιήσει και συμπληρωματική ερώτηση. 

Τα μέλη των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις και για τον Πολιτισμό και την Παιδεία, καθώς τα μέλη της συνδεδεμένης επιτροπής για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, μπορούν να πραγματοποιήσουν προφορικές ερωτήσεις.

Αποτέλεσμα και ολοκλήρωση του συνόλου των ακροάσεων
Στις 15 Οκτωβρίου, η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα όλων των ακροάσεων και θα προωθήσει τα συμπεράσματά της στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ. Αυτή με τη σειρά της θα πραγματοποιήσει την τελική αξιολόγηση και θα κηρύξει την ολοκλήρωση των ακροάσεων στις 17 Οκτωβρίου, έχοντας αναλύσει τις επιστολές αξιολόγησης από τις αρμόδιές επιτροπές και τις συστάσεις της Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών. Η Διάσκεψη των Προέδρων εγκρίνει επίσης τη δημοσίευση των επιστολών αυτών, οι οποίες θα αναρτηθούν εκείνη την ώρα.

Ψηφοφορία στη σύνοδο ολομέλειας της 23ης Οκτωβρίου
Μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων, η εκλεγείσα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen θα παρουσιάσει το πλήρες Σώμα των Επιτρόπων και το πρόγραμμά του στη σύνοδο της ολομέλειας του ΕΚ.

Μετά τη δήλωσή της θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση, στην οποία κάθε πολιτική ομάδα ή το ένα εικοστό των μελών του ΕΚ (κατώτατο όριο) μπορεί να υποβάλει πρόταση ψηφίσματος. Η Επιτροπή στο σύνολό της χρειάζεται την έγκριση του Κοινοβουλίου με απλή πλειοψηφία επί των εγκύρων. Η ονομαστική ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 23 Οκτωβρίου. Μετά την εκλογή της από το ΕΚ, η Επιτροπή διορίζεται επίσημα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει με ειδική πλειοψηφία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ