Αρχειο

Β. Κορέα: Τα σκυλιά δεν έφαγαν τον θείο

Όλος ο πλανήτης ήθελε να το πιστέψει

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57812-115670.jpg

Θέμα στις εφημερίδες, στα δελτία ειδήσεων, σοκ στα κοινωνικά δίκτυα και παγκόσμιος αποτροπιασμός για την είδηση ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έριξε τον θείο του σε νηστικά σκυλιά και τον έφαγαν ζωντανό.

Τελικά η είδηση δεν είναι αληθής και όπως φαίνεται τα σάιτ στυλ Onion και Κουλούρι έχουν ακόμα πιο έντονη επίδραση στην ειδησεογραφία. Το λάθος φαίνεται να ξεκίνησε από την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ «Γουέν Γούεϊ Πο», σύμφωνα με αμερικανό μπλόγκερ που έψαξε την είδηση.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, πόσταρε χρήστης στη μεγάλη κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tencent Weibo ενώ λίγο μετά μετά ακολούθησε η δημοσίευση στους Straits Times της Σιγκαπούρης και από εκείνη τη στιγμή έγινε παγκόσμιο viral.

Το αρχικό ποστάρισμα στο Tencent Weibo αποδίδεται σε χρήστη κοινωνικού δικτύου με όνομα λογαριασμού KimJongNumberUn -που έχει φωτογραφία/ σκίτσο τον σημερινό ηγέτη της Βόρειας Κορέας με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο απέναντι στο λαό του.

Πάντως η εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ δεν δικαιολογείται για το λάθος της. Συνολικά η αναμετάδοση ψευδών ειδήσεων είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη στους χρήστες κοινωνικών δικτύων αλλά και στα μέσα ενημέρωσης της Κίνας αλλά όπως φαίνεται δεν πέφτουν μόνο οι Κινέζοι στην παγίδα της σάτιρας. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ