Αρχειο

Αγωγή κατά του Newsbomb για το «Βατοπέδι» της Ξάνθης

Από τον δημοσιογράφο, Ιορδάνη Χασαπόπουλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54556-110250.jpg

Με αγωγή κατά της εφημερίδας Newsbomb απάντησε ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος με αφορμή το πρωτοσέλιδο της 12ης Οκτωβρίου στο οποίο γίνεται λόγος για «σκανδαλώδη παραχώρηση γης στον "πράσινο" μεγαλοδημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο». Ο δημοσιογράφος του Mega κινείται δικαστικά κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας DPG, του Δ. Γιαννακόπουλου και κατά των Γεωργίου Βουγιούκα (διευθυντή του φύλλου) και Κων. Βασιλόπουλου (εμφανιζόμενου ως ιδιοκτήτη της Newsbomb).

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την υπόθεση που ανέδειξε ως «μέγα σκάνδαλο» και έκανε λόγο για «νέο Βατοπέδι στην Ξάνθη» καθώς -όπως υποστήριζε- στον Χασαπόπουλο «παραχωρήθηκε φιλέτο δημόσιας γης 25 στρεμμάτων μόνο με 758 ευρώ το χρόνο». Στην υπόθεση η

εφημερίδα ενέπλεκε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, τον Γιώργο Πεταλωτή.

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος θεωρεί ότι το δημοσίευμα είναι άκρως συκοφαντικό από την αρχή μέχρι το τέλος και ότι προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή του. Στην αγωγή ο δημοσιογράφος του MEGA, εξηγεί ότι η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ξάνθη έγινε με απολύτως νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες αφού τα στοιχεία είναι όλα δημοσιευμένα στην Διαύγεια ενώ η τιμή εκκίνησης προέκυψε σε δημοπρασία της Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών Ξάνθης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ