Αρχειο

23χρονος εκατομμυριούχος μέσω You Tube

O Τζαμάλ Έντουαρντς σαρώνει στο διαδίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53647-108959.jpg

Είναι ακόμα 23 ετών και ήδη πρόκειται για ένα άνθρωπο με μεγάλη επιρροή στη μουσική βιομηχανία. Ο Βρετανός Τζαμάλ Έντουαρντς είναι ο ιδιοκτήτης του SBTV που δημιουργεί και ανεβάζει στο You Tube βίντεοκλιπ ραπ και ποπ μουσικής.

Το κανάλι της εταιρείας στο Υου Tube έχει σχεδόν 370 χιλιάδες «ακολούθους», παρακολουθεί από κοντά και καταγράφει μουσικά φεστιβάλ και κερδίζει εκατομμύρια μέσω των διαφημίσεων που συνοδεύουν τα βίντεο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αξία της επιχείρησης του Έντουαρντς πλησιάζει τα 10 εκ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αν αναλογιστούμε την ηλικία του δημιουργού αλλά και το γεγονός ότι είναι αυτοδίδακτος σκηνοθέτης, όπως ομολογεί ο ίδιος.

Ο Τζαμάλ είχε παρατήσει το σχολείο και δούλευε σε μια εταιρεία για να εξασφαλίζει τα απαραίτητα. Όταν άρχισαν να έρχονται οι επιταγές από το You Tube με μερικές εκατοντάδες λίρες, οι γονείς του επέμεναν να μην αφήσει τη δουλειά γιατί «αυτό δεν ήταν σταθερό εισόδημα». Όμως οι επιταγές είχαν όλο και μεγαλύτερα ποσά και ο Τζαμάλ άφησε την δουλειά του και αφοσιώθηκε στο SBTV.

Ο ίδιος δηλώνει: «Δοκιμάστε οτιδήποτε, μην φοβάστε την αποτυχία. Η μόνη αποτυχία είναι να μην προσπαθήσεις και όταν βρεις κάτι στο οποίο είσαι πραγματικά καλός, δώστα όλα».

Γ.Τ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ