Αρχειο

Στάση εργασίας σε 9 νοσοκομεία στην Αττική

Συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51503-105319.jpg

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Αγ. Σάββας, Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ. Φλέμιγκ, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, Σισμανόγλειο και Αττικόν από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση τμημάτων νοσοκομείων καθώς και τη κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού. Στις 12.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση τους έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οκτώ νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «κατέβασαν ρολά, στερώντας από το ΕΣΥ 650 κλίνες και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες τις έχουν περισσότερο ανάγκη».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ακόμα σχετικά με τις 15 νοσηλεύτριες της Θεσσαλονίκης που μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αττικής: «Οι νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές. Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πώς μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα, έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές, υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;»

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΔΗΝ κάλεσε τον υπουργό Υγείας να διορθώσει τον πίνακα διάθεσης των υπαλλήλων με μεταφορά-μετάταξη για τις 15 νοσηλεύτριες και να μεταφερθούν ή μεταταχθούν σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένες σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

Κ.Ν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ