Αρχειο

Πολύ περισσότερα τα χρήματα από τις μίζες

Όλα όσα δήλωσε ο Νίκος Ζήγρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51237-104853.jpg

«Εθισμένο στο χρήμα» χαρακτήρισε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο ξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τέσσερις μέρες μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης για το σκάνδαλο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Δεν μου αρέσει να κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά ο Τσοχατζόπουλος είναι εθισμένος στο χρήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ζήγρας, που υπήρξε ο βασικός κατήγορος του πρώην υπουργού, στη διάρκεια της δίκης, τον υπέδειξε για μια ακόμη φορά ως τον αποκλειστικό παραλήπτη του μαύρου χρήματος. Απαντώντας στις ερωτήσεις, ο κ. Ζήγρας, που καταδικάστηκε επίσης σε έξι χρόνια φυλάκιση με αναστολή, υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμα μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα εξοπλιστικά που δεν έχουν αποκαλυφθεί, πέραν των 57 εκατομμυρίων ευρώ που καταγράφονται στο κατηγορητήριο. «Οι δίκες θα οδηγήσουν στα ποσά που υποψιάζεται ο κόσμος, και εκεί θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά νούμερα», είπε.

Επιπλέον, ο ίδιος αρνήθηκε το ρόλο του ταμία του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και παράλληλα δήλωσε πλήρως μεταμελημένος για τις πράξεις του, με τις οποίες συνέδραμε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο ξέπλυμα των ποσών. «Δεν κυκλοφορώ ελεύθερος, δεν μπορώ, φοβάμαι», υποστήριξε και πρόσθεσε «Οι ενοχές μου ήταν τόσο μεγάλες που δεν μπορούσα να συνεχίσω να ζω με αυτό το βάρος της συνείδησης».

Ερωτηθείς γιατί δεν βγήκε νωρίτερα να καταγγείλει όσα έκανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Ζήγρας υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι συνήγοροι και ο ίδιος ο πρώην υπουργός, ο παραλίγο πρωθυπουργός της χώρας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό.

«Φανταστείτε να τα έλεγα τότε, όταν ήταν υπουργός και Νο2 του ΠΑΣΟΚ, θα με πήγαιναν σίγουρα στο τρελοκομείο». «Θα προτιμούσα να μην τον δω», είπε εκφράζοντας λύπηση για εκείνον, καθώς δεν στήριξε ούτε το ίδιο του το παιδί. «Όταν αποφεύγεις να στηρίξεις το ίδιο σου το παιδί, πως να συζητήσεις με έναν τέτοιον άνθρωπο, την ώρα μάλιστα που το παιδί του τον στήριξε με κάθε τρόπο» αναρωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό δείχνει πως πρόκειται για μία κλασική περίπτωση εθισμού χρήματος.

Ο Νικόλαος Ζήγρας παραχώρησε συνέντευξη και στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, την οποία παρουσίασε στο κεντρικό του δελτίο. «Θέλησε να κρυφτεί πίσω από το ψέμα και να συμπαρασύρει όλους εμάς στην άβυσσο» ανέφερε ο Ν. Ζήγρας, ενώ τόνισε ότι το «να κρύβει κανείς την αλήθεια και να μην θέλει να ομιλήσει γι' αυτήν είναι σαν να θάβει χρυσάφι στο χώμα».

«Το θάρρος της γνώμης θα πρέπει να το διακρίνει η σοβαρότητα και το ήθος και αυτό προσπάθησα να κάνω», είπε. «Πιστεύω όταν ξέσπασε η ιστορία θα μπορούσε να επωμιστεί το βάρος ως ο μοναδικός παραλήπτης των χρημάτων», ανέφερε ο ίδιος , σημειώνοντας ότι ο πρώην υπουργός νόμιζε ότι έτσι θα προστάτευε τον εαυτό του. «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αισθάνεται ακόμη ότι είναι υπουργός, ο άνθρωπος ζει σε έναν παραλογισμό. Δεν είχε ποτέ το σθένος της γνώμης του να πει τα πραγματικά γεγονότα», συμπλήρωσε.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ