Αρχειο

Επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49937-102546.jpg

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα λίγο μετά τις 8, όταν περίπου 20 άτομα με τα πρόσωπα καλυμμένα πέταξαν πέτρες και κουτιά από μπογιές. Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν στον αέρα έντυπο υλικό και τράπηκαν σε φυγή. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις τζαμαρίες του κτηρίου ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία. Την επίθεση καταδίκασε η ΝΔ με ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για μία ακόμη οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.

«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων», υπογράμμισε, ενώ σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε και εκείνος την επίθεση τονίζοντας πως κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο. «Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατία μας», πρόσθεσε. «Απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του τύπου ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας και η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη, είπε. Την επίθεση καταδίκασαν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου», σημειώνοντας πως το Κίνημα καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει από την πλευρά του ότι κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας, δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της, και καταδικάζει τη συγκεκριμένη πράξη. Την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας όπως και κάθε μορφή βίας καταδικάζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τέλος, τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ καταδίκασαν την επίθεση, σημειώνοντας πως τέτοιες πράξεις στρέφονται κατά του πλουραλισμού, της ενημέρωσης και της ίδιας της δημοκρατίας. «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η δημοκρατία και η ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται», αναφέρουν.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ