Αρχειο

«Καιρό-φιλοι» όλης της Ελλάδας ενωθείτε!

Πρώτη συνάντηση ερασιτεχνών μετεωρολογίας

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48154-99171.jpg

Έχεις πάθος με την μετεωρολογία; Ψάχνεις καιρικές προγνώσεις; Θέλεις να μάθεις να κάνεις και εσύ καιρικές προγνώσεις; θέλεις να γίνεις επαγγελματίας μετεωρολόγος και να γνωρίσεις επαγγελματίες μετεωρολόγους; Τότε αυτή η συνάντηση σε ενδιαφέρει! Δύο νέοι άνθρωποι με πάθος για την μετεωρολογία, η Έλλη Λεβέντη και ο Παύλος Καναβάς αποφάσισαν να διοργανώσουν την πρώτη πανελλήνια συνάντηση για άτομα που έχουν πάθος με τον… καιρό. Στη συνάντηση θα βρίσκονται και γνωστοί μετεωρολόγοι –μεταξύ άλλων Τάσος Αρνιακός (ΑΝΤ1), Χριστίνα Σούζη (ΣΚΑΪ) και πολλοί άλλοι- οι οποίοι θα συζητήσουν με τους «καιρόφιλους», θα λύσουν απορίες και θα δώσουν κατευθύνσεις σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν το όνειρό τους επάγγελμα.

Η Μετεωρολογία ανήκει στις θετικές επιστήμες με κύριο αντικείμενο την έρευνα της ατμόσφαιρας και των φαινομένων που συμβαίνουν σε αυτήν. Επειδή τα φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή είναι εκείνα που συμβαίνουν στο κατώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας, που παρατηρούνται δηλαδή ως «τροπές», ως μεταβλητές αυτού του στρώματος, ονομάσθηκε τροπόσφαιρα. Πώς βγήκε το όνομα μετεωρολογία; Επειδή τα φαινόμενα αυτά και οι αρχαίοι Έλληνες τα ονόμαζαν «μετέωρα».

Τα σημαντικότερα αυτών των φαινομένων είναι η ατμοσφαιρική πίεση, οι μεταβολές της θερμοκρασίας, οι μετακινήσεις αερίων μαζών, η εξάτμιση, η υγρασία, ο σχηματισμός και η εξέλιξη των νεφών η συμπύκνωση και υγροποίηση των υδρατμών.

Στη σπουδή των φαινομένων, η Μετεωρολογία αναζητά τις γενεσιουργές αιτίες αυτών και τους παράγοντες που συμβάλουν, φθάνοντας στο σημείο της σχετικής χάραξης αυτών σε χάρτες και από την μικρή χρονικά πρόβλεψη να φθάσει στην ασφαλή πρόβλεψη για μακρύτερο χρονικά διάστημα που αποτελεί και τον κυριότερο στόχο της.

image

Για περισσότερες απορίες και πληροφορίες υπομονή έως την Κυριακή…


Info:

Κυριακή 8 Σπετεμβρίου

Μπαϊρακτάρης (Κηρυκείου 6 και Μητροπόλεως πλατεία Δημοπρατηρίου Μοναστηράκι)

Ώρα 18:00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ