Αρχειο

Γεννήθηκε γιγάντιο πάντα στη Βιέννη

Μόλις το τρίτο στην Ευρώπη που ήρθε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47440-98142.jpg

Στο ζωολογικό κήπο της Βιέννης Schoenbrunn η μόνιμος κάτοικος-γιγάντιο πάντα Γιανγκ Γιανγκ έφερε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό ένα πάντα 10 εκατοστών και 100 γραμμαρίων. Το νεογέννητο πάντα είναι μόλις το τρίτο στην Ευρώπη που γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό. Ακόμη και η σύλληψη έγινε φυσιολογικά καθώς η Γιανγκ Γιανγκ έχει σύντροφο και το όνομα αυτού Λονγκ Χούι. Η πλειονότητα των πάντα που ζουν σε ζωολογικούς κήπους και όχι ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον γεννιούνται με τεχνητή γονιμοποίηση. Και οι τρεις φυσιολογικοί τοκετοί πάντα έχουν γίνει στο ζωολογικό κήπο της Βιέννης.

Η Γιανγκ Γιανγκ και το νεογέννητό της θα περάσουν μερικούς μήνες σε προστατευόμενο χώρο. Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς τα τα ποσοστά θνησιμότητας του συγκεκριμένου και υπό εξαφάνιση είδους είναι υψηλά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα άφιξη αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Το ποσοστό θνησιμότητας των πάντα κατά το πρώτο έτος της ζωής του αγγίζει το 40%», δήλωσε στο BBC ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Ντάγκμαρ Σράτερ.

Μόλις 1.600 πάντα ζουν σήμερα στο φυσικό τους περιβάλλον και γύρω στα 300 ζουν στην αιχμαλωσία των ζωολογικών κήπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γόνιμες ημέρες των θηλυκών είναι από δύο έως τρεις την Άνοιξη.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ