Αρχειο

Ανταλλάξτε την καλοκαιρινή σας άδεια με εργασία σε νησί

Το ΕΚΑΒ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εργαζομένους του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44009-92217.jpg

Όπως τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος το ΕΚΑΒ απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους διασώστες - μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων να ανταλλάξουν την καλοκαιρινή τους άδεια με εργασία σε νησί, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες νησιών και παραθαλάσσιων περιοχών εν όψει της τουριστικής περιόδου, περιοχές όπου έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρου. 

Στα πλαίσια αυτής της «ανταλλαγής» παρέχεται δε δωρεάν διαμονή και αυξημένες αποδοχές λόγω της «εκτός έδρας» εργασίας, ενώ η άδεια δεν χάνεται, αλλά μεταφέρεται για το φθινόπωρο-χειμώνα.

Οι προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι είναι, Ανδρος, Τήνος, Μύκονος, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Θήρα, Χίος, Ρόδος, Ικαρία, Κέρκυρα, Λήμνος, Σάμος και Χαλκιδική. Μιλώντας στην Καθημερινή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΚΑΒ κ. Χρήστος Αγγελίδης επισημαίνει, «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη νησιωτική Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό», και προσθέτει, «νησιά όπως Ανδρος, Νάξος, Σαντορίνη, Μύκονος έχουν από 3-4 διασώστες του ΕΚΑΒ που συνεργάζονται με τους οδηγούς ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τις βάρδιες. Και αυτό όταν έχει υπολογιστεί ότι για τη σωστή 24ωρη λειτουργία ενός ασθενοφόρου απαιτούνται δέκα άτομα ως πλήρωμα».

»Οι σχεδιαζόμενες από το 2012 προσλήψεις 200 διασωστών για το ΕΚΑΒ ‘έχουν παγώσει’», αναφέρει ο κ. Αγγελίδης, «οπότε κι εφέτος, οι ανάγκες θα καλυφθούν με την πρόσκληση ενδιαφέροντος της διοίκησης». Γεγονός είναι πως ελλείψεις παρατηρούνται σε ολόκληρη την επικράτεια, τονίζει ο κ. Αγγελίδης. Το ΕΚΑΒ διαθέτει 2.000 διασώστες σε όλη τη χώρα, εκτός της Αθήνας, ενώ 852 είναι οι εργαζόμενοι ως πληρώματα ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. «Η πρότασή μας» σημειώνει ο πρόεδρος της Π.Ο. ΕΚΑΒ «είναι να ενταχθούν όλα τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ και τα πληρώματά τους, υπό το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μπορεί να υπάρξει σωστή κατανομή και συντονισμός τους».

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ