Αρχειο

Leben im Park!

Ζώντας στα πάρκα του Βερολίνου

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43767-91687.JPG

Αραγμα και ψήσιμο στα πάρκα, βόλτες με ποδήλατα και skate, ουρές στα παγωτατζίδικα, κυριακάτικα παζάρια, συναυλίες και open air parties, φεστιβάλ ταινιών και λαϊκές αγορές, μπίρες στο ποτάμι, δισκάδικα, πινγκ πονγκ και μπάσκετ, τουρίστες και λοκάλια με έναν κοινό σκοπό: να ζήσουν το καλοκαίρι όσο καλύτερα μπορούν. Αν ψάχνεις για πάρκα, η βόλτα στα παρακάτω θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Tiergarten, για να νιώσεις πώς είναι να είσαι στο μεγαλύτερο πάρκο σε κέντρο πόλης στην Ευρώπη.

Volkspark Friedrichshain, για να θαυμάσεις το παλαιότερο του Βερολίνου με αγάλματα και σιντριβάνια μπαρόκ αισθητικής και την απαραίτητη λίμνη για να διαβάσεις ηρεμώντας το βιβλίο σου.

Treptower, για περπάτημα και λιώσιμο στο νησάκι εντός, άλλα και Wurst στην μπιραρία υπό τους ήχους dj βγαλμένου από τα 80s στην Ανατολική Γερμανία, με αρκετούς χορευτές να φιγουράρουν κινήσεις Maria Magdalena.

Görlitzer, γιατί είναι το πιο αλήτικο, με τα μαυρόνια να σου πουλάνε την πραμάτεια τους και την κυριακάτικη τσίκνα από τις ψησταριές των Τούρκων να σπάει μύτες.

Hasenheide, γιατί είσαι Neukölln, πώς να το κάνουμε, και γιατί θα δεις και τους πιο φορμαρισμένους σκεϊτάδες.

Mauerpark, γιατί το κυριακάτικο παζάρι του είναι κάτι σαν αφιέρωμα της αρμονικής συμβίωσης όλων των φυλών του πλανήτη. Παράλληλα, θα ακούσεις ποικίλες μπάντες: από New Orleans Brass ώς beatboxers και από μοναχικούς Βob Dylan ώς τοπικά σχήματα πειραματίλας.

Μπίρα ανά χείρας και βουρ στα πάρκα, Βερολινέζοι μου.

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ