Αρχειο

His Majesty the King of Spain

Ένας βασιλιάς, δύο κιθάρες,μία χορωδία

3051-8137.jpg
Γιάννα Σαββούρα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3769-23190.jpg

Σάββατο βράδυ στο Gagarin 205, περιμένοντας τους Transistor η έκπληξη ήρθε από αλλού. Στη σκηνή ανέβηκε μία βασιλική προσωπικότητα- His Majesty the King of Spain. Και εντυπωσίασε, με κομμάτια που χαρακτηρίζονται από folk/ blues χρωματισμούς και από μια pop αισθητική, αλλά που ξεχώρισαν κυρίως για την αυθεντικότητά τους.

Πίσω από το όνομα, εμπνευσμένο από ένα κομμάτι των Galaxie 500, βρίσκεται ο Νεκτάριος Κουβαράς με την πολύτιμη συμβολή των Άγγελου Αϊβάζη (κιθάρα) και Δημήτρη Ζιάγκου (μεταλλόφωνο, φωνητικά, πλήκτρα). Ένα από τα δέκα ονόματα που είχε ξεχωρίσει η κριτική επιτροπή του περσινού Coca Cola Soundwave, άνοιξε τη συναυλία του Jonathan Richman στο Rodeo τον Οκτώβρη, ο οποίος μάλιστα εντυπωσιάστηκε τόσο από το πράγματι πολύ καλό Εncyclopedic Κnowledge ώστε να καταλήξουν να το παίζουν μαζί backstage! Και άλλες τέτοιες όμορφες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις συνθέσεις αυτού του "βασιλιά", όπως ένα κομμάτι γραμμένο για το Φώτη Κόντογλου ( Creature of Scripture). Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η διασκευή του Kids των MGMT , αλλά το καλύτερο περίμενε ,όπως πάντα, για το τέλος: Save me a Seat, I'm not Dancing Tonight. Ρυθμικό, με εξαμελή (!) χορωδία (His Majesty's Super Awesome Royal Choir), είχε έναν αέρα από 60's και μία άκρως εθιστική επίδραση! (δες το video που ακολουθεί)

His Majesty the King of Spain: http://www.facebook.com/group.php?gid=52046732231&ref=ts,http://www.myspace.com/hismajestythekingofspain

Το video είναι του Κώστα Αντωνόπουλου και οι φωτογραφίες του Θοδωρή Μάρκου

Ο His Majesty the King of Spain άνοιξε τη συναυλία των Transistor στο Gagarin 205 το Σάββατο 20/2 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ