Αρχειο

Nike Air Max: Is it Max enough for you?

Άνοιξη με ανασχεδιασμένα Nike Air Max Engineered Mesh

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37466-80732.JPG

O αρχισυντάκτης του SOUL, Δημήτρης Καραθάνος, υποδέχεται την άνοιξη φορώντας τα νέα Air Max Engineered Mesh και αναβιώνει μέσα από λέξεις και εικόνες την διαχρονική προσωπική του σχέση με το εμβληματικό μοντέλο της urban κουλτούρας.

n

Πού ήμουν όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Air Max; Θυμάμαι πως το έτος ήταν το 1987, το ραπ θέριευε, τα boombox ήταν ευμεγέθη, τα χτενίσματα φουσκωτά, στα σινεμά έπαιζαν οι urban sports ελεγείες του Spike Lee, τα παπούτσια έμοιαζαν συνηθισμένα, ώσπου προσγειώθηκαν στα ταρτάν και τις ασφάλτους τα εμπνευσμένα φουτουριστικά ζευγάρια απαράμιλλου στιλ, όσο και ανήκουστης τεχνολογίας, τα τόσο προσφιλή πλέον σε όλους, Air Max.

Ένα παπούτσι που συνδέθηκε με το streetwear όσο κανένα άλλο, μια τεχνολογική καινοτομία που έδωσε άλλον αέρα, μια σχεδιαστική γραμμή που καθιερώθηκε σαν κομψοτέχνημα σε κάθε εκδοχή της, ένας urban θρύλος που συνόδεψε διαχρονικά κάθε μας βήμα στην πόλη. Όλα τα παραπάνω γνώρισαν και εξακολουθούν να γνωρίζουν την αποθέωσή τους στην ετικέτα Air Max.

Το επίτευγμα συνίστατο στο λανσάρισμα της «αερόσολας», της ορθώς λεγόμενης δηλαδή μονάδας Air-Sole®, του συστήματος σόλας με αεροθάλαμο το οποίο για πρώτη φορά εκπλήρωνε μια αδιανόητη ως τότε υπόσχεση: ελαστικότητα που προστατεύει από κραδασμούς, σε κάθε βήμα, σε κάθε άλμα, σε κάθε αθλητική ή περιπατητική προσπάθεια. Μειώνοντας στο απειροελάχιστο τις πιθανότητες τραυματισμού των οστών, των μυών και των τενόντων του πέλματος, καθώς και ολόκληρου του κάτω τμήματος του ποδιού, το Air Max χάρισε ευστάθεια, ευελιξία, ευκαμψία, και προπάντων σιγουριά. Όπως προαναφέραμε, ήταν το μακρινό 1987.

Σήμερα, το 2013, πολλά χρόνια και ακόμη περισσότερα μοντέλα Air Max αργότερα, ξετυλίγω το πακέτο προκειμένου να δοκιμάσω ένα πολύ θεσπέσιο δώρο: το ολοκαίνουργιο Air Max 1 Reinvented, με τεχνολογία Engineered Mesh, κυριολεκτικά του κουτιού. Όντας παραλήπτης του premium package το οποίο η Nike έστειλε σε 56 αποδέκτες, κρατάω το υπ’ αριθμόν 32 ζευγάρι, συνοδευόμενο από custom εσωτερικό πάτο με αναγραφόμενο το όνομά μου, ειδικά σχεδιασμένο booklet, αεροστεγή συσκευασία, πολύτιμη συσκευασία. Μια λαμπρή, πραγματικά συγκινητική limited edition, την οποία φωτογράφισα για να τη μοιραστώ μαζί σας.

n

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το προσωποποιημένο ζευγάρι προσφέρθηκε και σε άλλους κοινωνούς της δημοσιογραφίας, της μητροπολιτικής κουλτούρας και των τεχνών, όπως ο DJ Noiz, ο street artist Same84, και ο φωτογράφος The Dreamer. Οι τελευταίοι παραβρέθηκαν μαζί μας και στο sneakers boutique Ministry of Concrete, όπου πλήθος καλεσμένων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συλλογή των νέων Nike Air Max. Η βραδιά συνεχίστηκε στο Τώρα Κ44, όπου λάτρεις των sneakers και εκφραστές της urban κουλτούρας, μυήθηκαν εκ νέου στη ιστορία του θρυλικού παπουτσιού: από τη δημιουργία του Nike Air Max από τον Tinker Hatfield το 1987, μέχρι και την καινούρια συλλογή Engineered Μesh.

Ήταν ένα event πανδαισιακό για όσους από εμάς γαλουχήθηκαν μαζί με το εμβληματικό μοντέλο της Nike, αλλά και για όσους γιορτάζουμε τον ερχομό κάθε καινούργιας σαιζόν με μια ανανεωμένη εκδοχή του. Αυτή η άνοιξη είναι Reinvented!

*Δοκιμάστε τα νέα Air Max στις sneakers boutique Ministry of Concrete, (Κωνσταντινουπόλεως 42, Γκάζι, Τ: 210 3425255), και Phat Soles, (Ιωάννου Μεταξά 27-29, Γλυφάδα, Τ: 210 8940340. Στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να βρείτε τα Air Max στο κατάστημα (Deviceone, Παύλου Μελά 38, Τ: 2310-230550).

n

n

n

n

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ