Αρχειο

Πάρε μέρος στο νέο project της Ψυχολογία-Τέχνη

Η γνώμη σου ως αφετηρία για τη δημιουργία και εξέλιξη του νέου της project

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352617-731367.jpg

Η Ψυχολογία-Τέχνη, μετά το 1ο Διεθνές συμπόσιο θεραπειών μέσω τέχνης «Ζώη και τέχνη είναι ένα», στο παράλληλο πρόγραμμα της 5η Μπιενάλε του ΚΜΣΤ 2015, το project «art.ψυχο_Αρχιτεκτονική», στο Labattoir, με το Δήμο Θεσσαλονίκης το 2016, και άλλες δεκάδες δράσεις, όπως «ο καλλιτέχνης ως βιωματικό υλικό», «Φιλοσοφικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις στην τέχνη», «ποιητικοί ορίζοντες και ψυχανάλυση», και άλλα, συνεχίζει το έργο της με προγραμματισμό δράσεων, με κύριο στόχο πάντα τη σύνδεση των γνωστικών πεδίων ψυχολογίας και τέχνης.

«ενδο_γραμμή» | therapy_NOW_art

Το project της Ψυχολογία-Τέχνη αποπειράται να ερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη_το σώμα_ την ψυχική διεργασία_ την παιδεία και την επιστήμη. Ότι θεωρούμε πως ισχύουν ως απόψεις/ καταγραφές για τις παραπάνω σχέσεις παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό να απέχουν από τον κόσμο.

Η γνώμη σου λοιπόν αφετηρία για τη δημιουργία και εξέλιξη του project

Η τέχνη είναι επιστήμη; Παρακολουθήσαμε καλλιτεχνική δράση την τελευταία διετία που αποτέλεσε αρχή αναζήτησης για αυτογνωσία; Η τέχνη έχει ρόλο για το πώς διαδραματίζετε η ψυχική διεργασία στην εκδήλωση και διαχείριση σωματικής ασθένειας; Τι είναι αυτό που μας ενοχλεί στη σύγχρονη τέχνη; Μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν την κοινότητα (για όσους δεν κινούνται λόγω ιδιότητας στα πεδία) και δεν παίρνει απάντηση, απλά παρακολουθεί ή αδιαφορεί και μετέχει επικριτικά σε ό,τι προσφέρεται από τους χώρους τέχνης.

Είναι πρώτη φορά που καλλιτεχνικό έργο/project θα εμπνευστεί για τη δημιουργία του αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής του από το γενικό πληθυσμό και όχι από το οργανόγραμμα των χώρων και φορέων τέχνης, όπως έχουμε μάθει και συνηθίσει ως σήμερα.

Η Ψυχολογία-Τέχνη εδώ και δέκα χρόνια πλέον μας προσφέρει «Το ζητούμενο». Σπεύσατε όλοι όσοι επιθυμείτε συνεύρεση, ανταλλαγή τέτοιας ποιότητας και ουσίας.

ΕΔΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Τα στατιστικά αποτελέσματα της έρευνας μέσω ερωτηματολογίου θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ψυχολογία-Τέχνη. Καθώς στο ερωτηματολόγιο το ονοματεπώνυμο είναι προαιρετικό, οι ιδέες/προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο project θα ανακοινωθούν αναλυτικά [τίτλος, ημερ.κατ.]. Ο πολίτης που κατέθεσε την ιδέα/πρόταση του και αυτή θα επιλεγεί/συμπεριληφθεί στο project, προσκαλείται από τη διοργανώτρια, αν το επιθυμεί, να επικοινωνήσει μαζί της εκ νέου, ώστε το ονοματεπώνυμό του να αναγραφεί στη συνδημιουργία του project!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΗ www.psychologyart.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ