Αρχειο

Ηλεκτρονική εποχή... ηλεκτρονικές συνήθειες

Ο πόθος για την απόλαυση που προσφέρει το κάπνισμα αντικαθίσταται από την καινούργια εμπειρία του ατμίσματος

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34329-75611.jpg

Σταδιακά η νέα εποχή και η τεχνολογία μας κάνει να τροποποιούμε συμπεριφορές. Αργά αλλά σταθερά η συνήθεια του καπνίσματος αρχίζει να φαίνεται απαρχαιωμένη. Ο πόθος για την απόλαυση και τη χαλάρωση που προσφέρει το κάπνισμα αντικαθίσταται από την καινούργια εμπειρία του ατμίσματος.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι συνδυασμένο με την τεχνολογική εξέλιξη, και παρά το γεγονός ότι πολλοί εκφράζουν δυσπιστία αν πρόκειται για μια πραγματικά νέα ανακάλυψη ή απλώς είναι μια μόδα της εποχής που θα περάσει, τα αυξανόμενα νούμερα των ατμιστών δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήρθε για να μείνει.

Για αρκετό καιρό σκεφτόμουν πως θα έπρεπε να το δοκιμάσω κάποια στιγμή… Μέχρι που ένα βράδυ βρέθηκα να ψάχνω για πληροφορίες σε διάφορα site στο διαδίκτυο για το «άτμισμα». Δεν καταλάβαινα και πολλά καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μια δική του, ιδιαίτερη ορολογία. Και κάπου εκεί έπεσα πάνω στο www.nobacco.gr το επίσημο site της NOBACCO, ελληνικής εταιρείας ηλεκτρονικών τσιγάρων. Έμαθα για τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, τις έρευνες, τις αναλύσεις των υγρών, τις διάφορες συσκευές και ήμουν έτοιμη να πραγματοποιήσω την πρώτη μου αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου online. Επειδή όμως δεν είχα ιδέα για αυτό το νέο gadget, βρήκα στο site το πλησιέστερο κατάστημα NOBACCO και αποφάσισα να το επισκεφθώ την επόμενη κιόλας μέρα.

n

Πρωί πρωί πριν ακόμη πάω στη δουλειά ήμουν έξω από το NOBACCO SHOP. Το λιτό αλλά φουτουριστικό design του καταστήματος σε συνδυασμό με το καινοτόμο εμπόρευμα μου έδιναν την αίσθηση πως θα συναντούσα κάτι ξεχωριστό. Έτσι κι έγινε!

Η ιεροτελεστία που ακολουθούν οι υπάλληλοι της NOBACCO για να εξηγήσουν τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και να παρουσιάσουν τις 100 και πλέον διαφορετικές γεύσεις, τις οποίες μπορεί κανείς να δοκιμάσει ώστε να καταλήξει σε αυτή που του ταιριάζει, είναι από μόνη της μια εμπειρία. Εκατό διαφορετικές γεύσεις, άλλες καπνικές και άλλες φρουτώδεις όπως το τσάι ροδάκινο ή γλυκές όπως μηλόπιτα και καπουτσίνο καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες των ατμιστών και ικανοποιούν τις γευστικές αισθήσεις.

Εκτός από τις πολλές γεύσεις, μεγάλη είναι και η ποικιλία στις συσκευές ατμίσματος. Μπορεί να επιλέξει κανείς μια συσκευή με μεγάλη μπαταρία ώστε να είναι αυτόνομος και να μην το φορτίζει συχνά ή με μικρότερη μπαταρία αν αυτό που μετρά περισσότερο είναι η εμφάνιση. Επίσης, μπορεί να επιλέξει ηλεκτρονικό τσιγάρο ή ηλεκτρονικό πούρο μιας χρήσης.

Έφυγα από το κατάστημα με ένα κομψότατο λευκό ηλεκτρονικό τσιγάρο, με καπνική γεύση, αφού όντας φανατική καπνίστρια το τσάι ροδάκινο δεν με ενδιέφερε καθόλου. Το ίδιο βράδυ πήγα σε ένα εστιατόριο που απαγορεύονταν το κάπνισμα. Απόλαυσα το φαγητό και τη συζήτηση και δε χρειάστηκε να βγω ούτε μια φορά έξω για να κάνω τσιγάρο. Το κράτησα όλο το βράδυ και δεν έκανα ούτε το κλασσικό τελευταίο τσιγάρο της ημέρας. Το επόμενο πρωί ένιωθα την αναπνοή μου καθαρή και δεν έβηχα καθόλου. Προσπάθησα και με τον πρωινό καφέ να ατμίσω αλλά δεν τα κατάφερα ήθελα το στριφτό μου. Έκτοτε χρησιμοποιώ το κομψό μου ηλεκτρονικό τσιγάρο, στο γραφείο, σε ταξίδια αλλά και σε μέρη που απαγορεύεται το κάπνισμα. Τελευταία αποφάσισα πως θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο μου, στο σπίτι και στο αμάξι… δεν λέει να αερίζεις με τις ώρες μες στο καταχείμωνο, ούτε να οδηγείς με το παράθυρο ανοιχτό!

Με άλλους ατμιστές που το έχω συζητήσει, μου είπαν ότι εάν κάνεις υπομονή τις πρώτες μέρες και δεν κάνεις παράλληλα κανονικό τσιγάρο, όταν προσπαθήσεις να καπνίσεις είναι σαν να έχεις ένα τασάκι με αποτσίγαρα στο στόμα σου. Το σιχαίνεσαι. Ένας άλλος φίλος με τον οποίο είχαμε πάρει την ίδια περίπου περίοδο τα ηλεκτρονικά μας τσιγάρα έμεινε πιστός στο ηλεκτρονικό και στο τέλος το έκοψε και αυτό. Και ένας τρίτος ξετρελάθηκε, έτσι ώστε να είναι ηλεκτρονική τσιμινιέρα ατμίσματος διαφορετικών γεύσεων για αλλαγή.

Ο κάθε άνθρωπος βέβαια είναι διαφορετικός και οι ανάγκες του διαφορετικές. Γι’ αυτό και υπάρχει η τόσο μεγάλη ποικιλία γεύσεων και συσκευών.

Αν επιδιώκει κανείς να ανακαλύψει το νέο κόσμο της ηλεκτρονικής ευχαρίστησης του ατμίσματος, τώρα ίσως είναι η καλύτερη στιγμή να επισκεφτεί ένα κατάστημα NOBACCO και να εκμεταλλευτεί τις προσφορές που η εταιρεία παρέχει. Επιπλέον τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της NOBACCO αποτελούν μια καλή και πρωτότυπη ιδέα για δώρα σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, ενώ τα υγρά αναπλήρωσης της NOBACCO καθώς και ο ατμός τους, είναι πιστοποιημένα από τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης.

n

TIPS

-Το κόστος της συσκευής είναι πάγιο και μετά αγοράζετε μόνο τα υγρά αναπλήρωσης.

-Κρατήστε ένα ημερολόγιο με τα έξοδα που κάνετε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, γιατί κυρίως στην αρχή είναι πολύ πιθανόν να θέλετε να αγοράσετε όλες τις γεύσεις που κυκλοφορούν και θα ξεφύγετε οικονομικά.

-Καλύτερα να επισκεφθείτε ένα NOBACCO SHOP και να δοκιμάσετε γεύσεις υγρών αναπλήρωσης πριν αγοράσετε.

-Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος. Σε βοηθά να αντικαταστήσεις το κάπνισμα των κανονικών τσιγάρων, που σημαίνει ότι απαγορεύεται να το χρησιμοποιούν ανήλικοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ