Αρχειο

Πάμε την Κυριακή «ATA» στο κέντρο;

Θα μας ξεναγήσουν οι Alternative Tours

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32807-73050.jpg

Μια μέρα κάθε μήνα οι ‘Alternative Tours of Athens’ καλούν εμάς τους γενναίους κατοίκους του κέντρου σε μια ιδιαίτερη βόλτα με δωρεάν ξενάγηση στην πόλη μας. Το νέο ραντεβού είναι για αυτή την Κυριακή 13/1 στις 15:00 (αφού πρώτα κλείσουμε τη θεσούλα μας) με τόπο…δράσης το ιστορικό κέντρο και τα Εξάρχεια.

Και ποιοι είναι οι ΑΤΑ; Μία ομάδα (για την ακρίβεια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία) από αρχιτέκτονες, φωτογράφους, καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς οι οποίοι διοργανώνουν ανοιχτές επιμορφωτικές περιηγήσεις στην Αθήνα με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Τους ενδιαφέρουν όλα τα γοητευτικά πρόσωπα της πόλης: όμορφα κι άσχημα. Η αρχιτεκτονική της, η street art της, η νυχτερινή ζωή της, τα κινήματα της και τα αιτήματα που αυτά θέτουν. Ο Αθηναίος που διψάει για βόλτα συνδυασμένη με γνώσεις και κρυφές πληροφορίες μπορεί να διαλέξει μια φωτογραφική βόλτα – να παρακολουθήσει δηλαδή σεμινάρια φωτογραφίας μαζί με την ομάδα ή να ξεναγηθεί μαζί τους στις εκθέσεις που τρέχουν στην Αθήνα- ή να διαλέξει τη λογοτεχνική βόλτα περιδιαβαίνοντας στα παλιά βιβλιοπωλεία της πόλης.

n

Στην πραγματικότητα οι επιλογές είναι πολλές: παλιός και νέος μοντερνισμός, αρχιτεκτονική γόητρου, κτήρια του ’30, νέες καλιιτεχνικές εστίες στο Μεταξουργείο, ιστορικές- πολιτικές γωνιές στα Εξάρχεια, ποδηλατάδα στο παραλιακό μέτωπο κ.ο.κ

Αυτή την Κυριακή πάντως οι ATA θα μας μυήσουν δωρεάν στην ενότητα ‘The Goddess of the Hunt Tour’ μια έκπληξη βόλτα προσαρμοσμένη στα όσα συμβαίνουν στην πόλη τη συγκεκριμένη μέρα. Φανταστεί το σαν ένα κυνήγι αρχιτεκτονικής, street art, design και πολιτισμού.

Σημειώστε ακομα πως οι ATA πραγματοποιούν και πλήθος άλλων εργαστηριών και σεμιναριών από γιόγκα και κατασεκυεή σαπουνιού μέχρι εισαγωγή στην ελληνική μουσική, σωματικό θέατρο κ.α κι όλα αυτά σε τιμές που αντέχει η ταλαιπωρημένη τσέπη του γενναίου Αθηναίου.

n


Για να κάνετε κράτηση και να πάρετε τις πρώτες πληροφορίες για το ραντεβού της Κυριακής : 210.3226713/ 210.3228407/ 6946291986/ www.atathens.org

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ