Αρχειο

iPad: Γεύση από Μέλλον

2034-9484_0.jpg
Αχιλλέας Πεκλάρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2986-21285.jpg

Ο Steve Jobs παρουσιάζει μια συσκευή βγαλμένη από τα sci-fi movies των 80s.. (Δείτε το VIDEO)

Μετά από καλά οργανωμένη και κλιμακούμενη επικοινωνιακή φημολογία εβδομάδων (ή και μηνών), η Apple χθες έκλεψε την παράσταση, παρουσιάζοντας από τα κεντρικά της στο Σαν Φρανσίσκο:

α) το νέο iPad, μια εντελώς flat συσκευή βάρους 680 γραμμαρίων, κάτι μεταξύ iPhone και MacBook, η οποία "διαβάζει" εφημερίδες και περιοδικά σε ταμπλέτα, σερφάρει στο internet, στέλνει emails, αρχειοθετεί και παίζει μουσική, videos και photo albums, οργανώνει το πρόγραμμά σου με state-of-the-art ατζέντες, ψωνίζει από τα iTunes, ψήνει καφέ και τηγανίζει αυγά. Και όλο αυτό αποκλειστικά με touch screen. 

β) την επανεμφάνιση του τρισμέγιστου Steve Jobs, του μεγάλου αφεντικού της Apple, ο οποίος πρόσφατα πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Εννοείται ότι, όπως πάντα, εμφανίστηκε με ένα μαύρο ζιβάγκο, ένα τζινάκι και αθλητικά ("για να απευθυνθώ στο σωστό target group, αλλά και να μη αποσπώ την προσοχή του κοινού από το προϊόν που παρουσιάζω), αλλά αυτή τη φορά και εμφανώς αδυνατισμένος και καταβεβλημένος.

Οι υπολογισμοί της εταιρείας είναι ότι πρόκειται να πουληθούν γύρω στα 3 με 4 εκατομμύρια "κομμάτια" μέσα στο 2010. Μιας συσκευής που όταν εγώ ήμουν έφηβος, τη δεκαετία του '80, ήταν πολύ δημοφικλής ως gadget σε κάθε ταινία Sci-Fi που σεβόταν τον εαυτό της. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, μπορείς να την αποκτήσεις με μόνο $500 από το κατάστημα της γειτονιάς σου.

Επόμενο βήμα, η "άυλη οθόνη αφής", που αιωρείται μπροστά σου, όπως στο Total Recall με τον Arnie και την Sharon Stone. Για να περάσουμε σιγά - σιγά και στην πρακτική εφαρμογή των gadgets από τα Sci-Fi movies των '90s. Κι έχει ο Θεός - Steve Jobs....  

Δείτε το VIDEO από την παρουσίαση εδώ:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ