Αρχειο

Ο Α. Σαμαράς φτιάχνει "Υπουργείο Οικογένειας"

Ο Αχιλλέας Πεκλάρης αποκαλύπτει τους (πολλούς και άξιους) υποψήφιους που ερίζουν για τη νέα θέση

2034-9484_0.jpg
Αχιλλέας Πεκλάρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2909-21194.jpg

Τη δημιουργία «Υπουργείου Οικογένειας» πρότεινε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την κοπή της πίτας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων του κόμματός του. «Δεν είναι συντηρητισμός η Οικογένεια. Κι όσοι δεν το πιστεύετε, ρωτήστε τους καλύτερους εκπροσώπους του αύριο, τα ίδια τα παιδιά, αν επιθυμούν μια υγιή οικογένεια. Αν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουν» είπε, υπογραμμίζοντας το ρόλο που έχουν παίξει οι Οικογένειες στην ιστορία του κόμματός του.

Μετά από αυτό, η συζήτηση που έχει ανοίξει στη Ρηγίλλης είναι μεγάλη, αφού οι υποψήφιοι υπουργοί Οικογένειας είναι πολλοί. Κι έτσι τώρα το θέμα παίζεται στο αν θα πρόκειται για Υπουργείο «Οικογένειας Μητσοτάκη» (που θεωρείται και «Αγία»), ή για «Οικογένεια Καραμανλή» (αυτοί πήρανε, να πάρει και κανένας άλλος), για «Οικογένεια Βαρβιτσιώτη» (που κοντεύει να ξεκληριστεί), για «Οικογένεια Κεφαλογιάννη» (παραδοσιακών αρχών, από τη Λεβεντογέννα) ή κάποια μικρότερη Οικογένεια όπως Καλατζάκου, Κανελλοπούλου, Αντωνοπούλου, Βολουδάκη, Κατσιγιάννη, Μπεκίρη, Λιβανού, Παπαδόγγονα, Κεδίκογλου, Παπακωνσταντίνου, Παπαληγούρα, Σταϊκούρα, Ταλιαδούρου, Πετραλιά ή Τζιτζικώστα.

Έπεται η προαναγγελία του υπουργείου Πατρίδας, καθώς και η αυτονόμηση του υπουργείου Θρησκείας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει καινούργιες εσωτερικές διαμάχες, καθώς και στις δύο νέες περιπτώσεις οι υποψήφιοι που έχουν τα φόντα για να τα αναλάβουν είναι κυριολεκτικά αμέτρητοι. Μαλιστά, συνομιλητές του κ. Σαμαρά τονίζουν ότι οι κινήσεις του στο επίπεδο της δημιουργίας αυτής της νέας Τρόικας υπουργείων με ισχυρό συμβολισμό, αποδεικνύει περίτρανα το πόσο καλά γνωρίζει το κόμμα και τις ανάγκες του – και γενικά, πόσο καλά ξέρει με ποιους έχει να κάνει...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ