Αρχειο

Παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου για τις κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28117-63754.jpg

Έπειτα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΕ για να επανεξετάσει τη στάση του. Σε ανακοίνωση της η πρόεδρος Βασιλική Θάνου αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη στο αίτημα να μην προχωρήσουν οι νέες μειώσεις στις δικαστικές και εισαγγελικές αποδοχές.

Παράλληλα στο ψήφισμα τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς εκφράζουν «την αγανάκτησή τους προς την Πολιτεία, η οποία δεν εξετίμησε την υπεύθυνη στάση, που διαχρονικά επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εργαζόμενοι αγόγγυστα κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για την ορθή απονομή του δικαίου».

Υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την υποβάθμιση του λειτουργήματός τους και την επιχειρούμενη υπαλληλοποίησή τους».

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα τα μέλη της ΕΔΕ δηλώνουν ««προς κάθε κατεύθυνση, ότι η μείωση των αποδοχών τους δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιοτική εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, τα οποία θα εξακολουθήσουν να ασκούν με σθένος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ως εγγυητές της συνταγματικής νομιμότητας και προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

Στη γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καταγράφηκε μειωμένη συμμετοχή, συγκριτικά με τις προηγούμενες συνελεύσεις, ενώ υπήρξε εκπροσώπηση και από άλλες δικαστικές ενώσεις όπως και από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ