Αρχειο

Li-Lo. Το κορίτσι της αφίσας που θέλουν όλοι (να ζωγραφίσουν)

(Li-Lo όπως Lindsay Lohan)

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28051-63578.jpg

Li-Lo όπως Lindsay Lohan. Είναι το νέο «μωρό» της αφίσας. Το κορίτσι που πάει παντού. Λίγο ηθοποιός σε εφηβικές σαπουνόπερες, λίγο τραγουδίστρια, λίγο μοντέλο, λίγο σχεδιάστρια μόδας, και πολύ Εικόνα τώρα πια, από τις σελίδες του Playboy μέχρι τις φαντασιώσεις αρσενικών αλλά και εικαστικών.

Καλλιτέχνες, γνωστά ονόματα στο πανάκριβο χρηματιστήριο των γκαλερί της Νέας Υόρκης που έχουν πέσει «στον πυρετό της Li-Lo». Οι περισσότεροι νομίζουν ότι κάποια στιγμή ήταν ζευγάρι μαζί της. Βρίσκουν φωτογραφίες της, τη ζωγραφίζουν, την οραματίζονται σαν βαμπιρέλα, σαν αναπαραγωγή γνωστών πινάκων, την «μεταχειρίζονται» όπως ο Warhol τα σελέμπριτις της εποχής του.

Ο ζωγράφος και video-maker Richard Philips, από τα αγαπημένα παιδιά της νεοϋορκέζικης σκηνής, ειδικεύεται στην «μυθοποίηση» των ποπ διασημοτήτων μέσα από την τέχνη του. Αυτή τη φορά, στην τελευταία του έκθεση στην γκαλερί Gagosian ανάμεσα στα άλλα ποπ είδωλα που λατρεύει-να-μισεί μέσα από τα έργα του όπως το σούπερμοντελ Adriana Lima από τη Βραζιλία και η πορνοστάρ Sasha Grey, περιλαμβάνεται και η Lindsay Lohan – αυτή ήταν και η «εικόνα» που συγκέντρωσε την περισσότερη δημοσιότητα.

image

image

Καθόλου περίεργο αν σκεφτεί κανείς πόσοι άλλοι είχαν την ίδια έμπνευση. Ιδού μερικά παραδείγματα:

"Eat Me", Domingo Zapata

image

Lilo felt, Simone Stanley

image

Lilo by Ace Troy

image

Lilo by Ben Tegel

image

Lilo 1 by Cain Todd Benson

image

Lilo 2 by Cain Todd Benson

image

Lilo by Carolina Matthes

image

Lilo by Matt Truiano

image

Lilo by Peter Wojtaszek

image

Ελπίζουμε να δούμε τον Richard Philips και στην Γκαλερί Gagosian Αθήνας και, γιατί όχι, και την ίδια την Lindsay σε επίσκεψη – έκπληξη.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ