Αρχειο

Το καλύτερο αντικλεπτικό

 Ανακαλύφθηκε το 1908 από τον συγγραφέα Μαρκ Τουέιν

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27305-62075.jpg

Δεν χρειάζεται να δαπανήσετε μια περιουσία σε πολύπλοκους συναγερμούς ενώ τα κάγκελα είναι περιττά και επηρεάζουν την ψυχολογία σας - άσε που είναι κράχτης για ύπαρξη αντικειμένων αξίας. Τα σκυλιά είναι μεγάλη ευθύνη, έχουν μεγάλο κόστος ζωής και αμφίβολα αποτελέσματα σε επίπεδο φύλαξης και  η σκοπιά στο σαλόνι δεν εξασφαλίζει τίποτα - είτε σας πάρει ο ύπνος, είτε όχι.

Όσο για όπλο μέσα στο σπίτι, αν υπάρχουν παιδιά προφανώς το ξεχνάτε ενώ αν δεν έχετε την απαραίτητη κατάρτιση και αντανακλαστικά τερματοφύλακα του χόκει επί πάγου, μάλλον θα το βρείτε τοποθετημένο σε "κάποιο" μέρος του σώματός σας. 

Η λύση είναι απλή και τη σκέφτηκε ο μέγιστος Μαρκ Τουέιν το 1908. Πρόκειται για μια απλή ειδοποίηση, κολλημένη στην πόρτα που απευθύνεται στο επίδοξο διαρρήκτη. Εξασφαλίζει κυρίως την ασφάλεια των ενοίκων του σπιτιού, αποφυγή της ακαταστασίας ενώ βοηθά τον κλέφτη να λειτουργήσει γρήγορα και αποδοτικά.

Η επιστολή γραμμένη από τον ίδιο

n

Στα ελληνικά: 

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Προς τον επόμενο διαρρήκτη

Σε τούτο το σπίτι, σήμερα και στο μέλλον, τα αντικείμενα που φαίνονται πολύτιμα είναι απλώς επίχρυσα ή επάργυρα. Θα τα βρείτε σε εκείνο το μπρούτζινο πράγμα στη γωνία, δίπλα στο πανέρι με τα γατάκια. Αν θέλετε το πανέρι, βάλτε τα γατάκια στο μπρούτζινο πράγμα. Μην κάνετε θόρυβο - ενοχλεί την οικογένεια. Θα βρείτε λαστιχένια παπούτσια στο χολ της εισόδου, δίπλα σε εκείνο το πράγμα που έχει μέσα τις ομπρέλες, σιφονιέρα νομίζω το λένε ή πέργκολα ή κάτι τέτοιο.

Παρακαλώ, κλείστε την πόρτα φεύγοντας.

Ειλικρινέστατα δικός σας - Σ.Λ. Κλέμενς


Από το εξαιρετικό βιβλίο "Η τέχνη της Καλοπέρασης" των Εκδόσεων "Νάρκισσος"

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ