Αρχειο

Η βίλα του Μπερλουσκόνι

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25586-59417.jpg

Ο Ιταλός φωτογράφος Antonello Zappadu το 2009 είχε γίνει γνωστός χάρη στις φωτογραφίες που είχε τραβήξει με τηλεφακό, με τα κορίτσια με μπικίνι που ήταν μαζεμένα στην περιβόητη Villa Certosa του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τότε, ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι όλα ήταν σκευωρία των μυστικών υπηρεσιών εναντίον του ενώ ο φωτογράφος (ο οποίος τώρα ζει στην Κολομβία) έγραψε στο μπλογκ του ότι οι φωτογραφίες είχαν φτάσει στα χέρια του «από ανώνυμη πηγή».

Την Παρασκευή 7/9 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και οι φωτογραφίες της βίλας που αποδεικνύουν όλη την «τζεημσμποντική» της αρχιτεκτονική, την ύπαρξη σπηλιάς με πισίνα, ακριβά μωσαϊκά (με τον Ποσειδώνα και την τρίαινα), διακριτικό φωτισμό, σκάλες, μυστικά περάσματα και ένα τούνελ που οδηγεί κατευθείαν στη θάλασσα.

Σε αυτή τη βίλα-υπερθέαμα των 150 τ.μ, όπου έχουν φιλοξενηθεί επισκέπτες όπως ο Τόνι Μπλερ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μπερλουσκόνι είχε στήσει μέχρι και ένα τεχνητό ηφαίστειο σαν ατραξιόν, για να διασκεδάσει τους καλεσμένους του σε πάρτι που είχε διοργανώσει.

Στην ίδια βίλα, πριν μία εβδομάδα, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός (76 ετών) τραυματίστηκε στον ώμο και στον καρπό του χεριού του πέφτοντας («κανένας σοβαρός λόγος ανησυχίας» είπε ο προσωπικός του γιατρός) ενώ παράλληλα αφήνει να κυκλοφορούν φήμες ότι προτίθεται να κατέβει στις επόμενες Ιταλικές εκλογές, τον Απρίλιο του 2013.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ