Αρχειο

Επίδομα θέρμανσης: ποιοι δικαιούνται;

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25480-59281.jpg

Επίδομα θέρμανσης: ποιοι δικαιούνται;

Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και γενικότερα πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές της χώρας, όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο- Απρίλιο είναι πολύ χαμηλή.

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε δύο δόσεις και θα υπάρχει πλαφόν στην επιφάνεια της κατοικίας η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το όριο που θα καθοριστεί, όπως αναμένεται, περίπου στα 100 τετραγωνικά μέτρα.

Η πρώτη δόση αναμένεται να χορηγηθεί στις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη τον Ιανουάριο. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε μετρητά και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως προέβλεπε το παλαιότερο σχέδιο.

Το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ανέρχεται σε 120- 150 εκατ. ευρώ. Όμως, αυτό το ποσό δεν έχει προβλεφθεί στον εφετινό προϋπολογισμό και πρέπει να εξευρεθεί από άλλη πηγή ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να εκτοξευτεί περίπου στο 1,40 ευρώ το λίτρο (αύξηση 40%).

Η τελική ρύθμιση αναμένεται να οριστικοποιηθεί πριν την 15η Οκτωβρίου, οπότε και αρχίζει παραδοσιακά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ