Αρχειο

Ουπς, σόρι, πρέπει να σβήσουμε τη φλόγα.

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24774-58136.jpg

Η Ολυμπιακή φλόγα πρέπει να καίει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, μέρα και νύχτα, να είναι ορατή από όλους, ακόμα και από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του σταδίου και να συμβολίζει το πνεύμα της ειρήνης και της εκεχειρίας που, κάποτε, ίσχυαν αυτή την περίοδο.

Ίσως όμως αυτό να θεωρήθηκε κάτι το αμελητέο από τους Άγγλους διοργανωτές, αφού «για λίγη ώρα» έσβησαν τη φλόγα, προκειμένου να μεταφέρουν το καζάνι και τον βωμό σε άλλο τμήμα του σταδίου, ενόψει των αγώνων στίβου που αρχίζουν, όπως δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας των Αγώνων, Τζάκι Μπροκ-Ντόυλ.

Η φλόγα έσβησε στη 1.14 τη νύχτα ενώ είχε φυλαχτεί σε ένα φανάρι από εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας και άναψε πάλι, στον θεαματικό βωμό μετά από 9 σχεδόν ώρες, σε «μία σεμνή, μικρή τελετή» από το χέρι ενός παλαιού Ολυμπιονίκη.

Παράλληλα, η Αστυνομία δήλωσε ότι «έχασαν τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ» (αξίας 52.000 €!) ενώ έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με τις άδειες κερκίδες στα γήπεδα και το όργιο μαύρης αγοράς που γίνεται με τα εισιτήρια. Χαρακτηριστική είναι η τιμή που ισχύει για τα εισιτήρια της Τελετής Λήξης που είναι λίγο περισσότερο από 800€.

ΜΜ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ