Αρχειο

Gadget voice #5

Μια έκθεση για gadgets που θα συζητηθεί

114907-718215.jpg
Κωνσταντίνος Δήμος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19145-47790.jpg

Η έκθεση CES είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά events που διοργανώνονται σε ετήσια βάση για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Η έκθεση τεχνολογίας του Las Vegas ήρθε για να εντυπωσιάσει με gadgets που έχουν ως πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα χωρίς βέβαια αυτό να αναστέλλει τη φουτουριστική προοπτική τους.

Αποφεύγοντας τις παραβάσεις

Πως θα σας φαινόταν αν γνωρίζατε όλα τα σημεία όπου κρύβονται οι κάμερες της τροχαίας; Ίσως κάτι τέτοιο να αναιρούσε για μερικούς το νόημα της ύπαρξης τους. Ωστόσο, για τους περισσότερους η χαρτογράφηση του δικτύου αυτού αποτελεί ένα μακροχρόνιο «ψάξιμο» και διαρκή ανταλλαγή σοφών tips μεταξύ οδηγών. Το νέο social network με το όνομα Escort Live έρχεται για να μας ενημερώνει συνεχώς για τα σημεία καταγραφής της κίνησης. Με ένα ενοποιημένο σύστημα το συγκεκριμένο δίκτυο ανανεώνεται συνεχώς και επικοινωνεί δυναμικά ανάμεσα στους hosts που το χρησιμοποιούν.

n


Ένα Gadget για την κουζίνα

Η μαγειρική και η τεχνολογία φαινομενικά δε σχετίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, η καθολική «εισβολή» της τεχνολογίας σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας εύλογα τροφοδοτεί τη φαντασία για high-tech προϊόντα που μας συντροφεύουν σε ό,τι και αν κάνουμε στο σπίτι. Το QOOQ touch tablet είναι ένα κοινό tablet κατά τα άλλα με τι διαφορά ότι αντέχει σε θερμοκρασίες έως και 60C(140F), διαθέτει οθόνη από ορυκτό γυαλί υψηλής ανθεκτικότητας και ως λειτουργικό σύστημα Linux. Με λίγα λόγια το tablet αυτό είναι κατάλληλο για το εχθρικό περιβάλλον της κουζίνας μας.

n


Κόβω και αποθηκεύω

Είναι ένα αγαπημένο πολυεργαλείο εδώ και δεκαετίες. Κόβει, λιμάρει, ανοίγει μπουκάλια και πλέον λειτουργεί και ως flash usb. Πρόκειται για ένα πολυεργαλείο που συνδυάζει τον ελβετικό σουγιά με ένα φλασάκι SSD χωρητικότητας μέχρι 1TB (διατίθεται σε εκδόσεις 64GB, 128GB, 256GB και 1TB). Το φλασάκι συνδέεται με eSATA II, eSATA III, USB 2.0 και USB 3.0 ενώ διαθέτει ακόμα και οθόνη για να ενημερώνεστε σχετικά με τα αποθηκευμένα δεδομένα σας ή το πόσο διαθέσιμο χώρο έχετε.

n


3D εκτύπωση

Για περισσότερο από δέκα χρόνια η επιστημονική κοινότητα μελετούσε και βελτίωνε την τεχνολογία της εκτύπωσης στις τρεις διαστάσεις. Πλέον η 3D εκτύπωση είναι πραγματικότητα. Μια δωρεάν εφαρμογή iOS δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκτυπώσουν τρισδιάστατα οτιδήποτε θελήσουν, από το πρόσωπό τους μέχρι την κούπα του καφέ. Δε χρειάζεται να διαθέτουν τον ειδικό εκτυπωτή καθώς τα δεδομένα μπορούν να αποσταλούν σε συγκεκριμένη εταιρία που κάνει την εκτύπωση.

Δείτε το βίντεο:

 


Για σερφάρισμα κάτω από το νερό

Ένα αδιάβροχο tablet μας παρουσιάζει η Fujitsu που σίγουρα δίνει ένα εντυπωσιακό θέαμα κάτω από το νερό. Πρόκειται για το tablet με το όνομα Arrows το οποίο διαθέτει δυο κάμερες ανάλυσης 1280x800, επεξεργαστή 1Ghz διπύρηνο και μνήμη 16GB. Όποιος, ασχολείται με καταδύσεις θα μπορεί να κάνει «υποβρύχιο σερφάρισμα».

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ