Αρχειο

TEDx Athens 2011 Mobile Voice

O Νώντας Συρράκος μιλάει για την εμπειρία του TEDx Athens 2011

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18647-46771.jpg

*Του Νώντα Συρράκου

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορεί και ίσως να πρέπει να παρασυρθείς και να νοιώσεις ότι βιώνεις μια άλλη Ελλάδα, δημιουργική, αποτελεσματική, αισιόδοξη, ανατρεπτική. Μια από αυτές τις στιγμές ήταν και η ημέρα διεξαγωγής του TEDx Athens 2011, 3 Δεκέμβρη, Ελληνικός Κόσμος, από το πρωί εκεί με φίλους και συνεργάτες να βιώσουμε κάθε στιγμή.

Στην περίπτωση τη δική μου βέβαια και των συνεργατών μου, η TEDx Athens 2011 εμπειρία, ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα. Το Γενάρη του 2011 όταν γεννήθηκε η ιδέα σχεδιασμού των mobile media του TEDx, ως supporters, με το συνεργάτη μου Αλέξανδρο Μπινόπουλο. Αφετηρία το iPhone application. Στόχος μας τεχνολογική αρτιότητα, συνεχής επικοινωνία, πλήρης διάδραση!

Δεν θα ξεχάσω τα brainstorming τα οποία συμπεριλάμβαναν κυριολεκτικά καταιγισμό ιδεών και πάθος για καινοτομία! Οι εβδομάδες προχωρούσαν, το application έφθανε κοντά στο upload, το upload πραγματοποιήθηκε και η υλοποίηση που σχεδιάσαμε μας άνοιξε την όρεξη για την επόμενη, λειτουργώντας πάνω στον πυρήνα της φιλοσοφίας του TEDx, μια αέναη ανταλλαγή ιδεών, με milestones τα events, πολλές ειδικές εκδηλώσεις οι οποίες συντηρούν στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού και ποιοτικού διαλόγου από το community που ακολουθεί.

Η ημέρα του event είχε πλέον φτάσει

Εκεί ξεκίνησε ένα καινούργιο ταξίδι, το οποίο κράτησε όλη την ημέρα (παραφράζοντας ένα θεατρικό έργο του Eugene O’ Neil), ‘ένα μακρύ ταξίδι της ημέρας, στην ημέρα του TEDx’ και άφησε μια γεύση διανοητικής και ψυχικής ολοκλήρωσης στο τέλος της...

«Το ποτήρι είναι τεχνικά γεμάτο» Είναι εκπληκτικό να ξεκινάς το πρωινό σου με μια φράση, την οποία όλοι θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να την ακολουθούμε...

Είναι συγκλονιστικό να ακούς την ιστορία ενός ανθρώπου που οι δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα υγείας μετατρέπονται έτσι απλά σε προκλήσεις. (Chris Colwell)

Είναι ανάταση ψυχής να ακούς για την πορεία σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητισμό κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες. (Εθνική Ομάδα πόλο, γυναικών)

Είναι απίστευτα αισιόδοξο να ακούς τη δυναμική αλλαγής εκπαιδευτικών δομών από έναν 19χρονο που μπορεί και δικαιούται να το κάνει.(Ricardo Sousa)

Είναι οραματικό αλλά και ρεαλιστικό ταυτόχρονα να ακούς για ένα θέατρο όπως θα έπρεπε να είναι, να μεταλλάσσεται, να καινοτομεί. (Πάρις Μέξης)

Και η εμπειρία συνεχίστηκε συναντώντας διαφορετικές προσεγγίσεις, παραστάσεις ζωής, όπως:

Το χιούμορ και την άποψη σε μια προσέγγιση επιχειρηματικότητας, που τις περισσότερες φορές αγνοούμε στην Ελλάδα (Rory Sutherlad)

Την τέχνη που συνδυάζεται με την εμπνευσμένη διαχείριση οικονομικών πόρων (Glenn Lowry)

Την φαντασία, που γίνεται δημιουργία, και μέσα από τους ψηφιακούς επικοινωνιακούς διαύλους, παίρνει το δρόμο της παγκόσμιας αναγνώρισης και καταξίωσης (Χάρης Τσέβης).

Ασταμάτητη διαλεκτική με τον δεκαεξάχρονο Clemens Oekkinger Guptara να κλέβει τις εντυπώσεις με την εμπειρία του ως ομιλητής, τον Joe Trippi, να αποδεικνύει γιατί είναι κορυφαίος σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας και την Matina Stevis, να αναδεικνύει απλά και ουσιαστικά τη δύναμη του Twitter. Η λίστα ίσως να μην τελειώνει ποτέ με το συνολικό κύκλο των ομιλητών, τις μελωδίες, τα ακούσματα, τις γεύσεις, το networking στα διαλείμματα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που έκλεβα ματιές στο application για να επικοινωνήσω, να διαβάσω και να πάρω κι άλλη πληροφόρηση. Το βράδυ με βρήκε πολύ χαρoύμενο, για την παρουσία, τη συμμετοχή και την εμπειρία, με τους φίλους και συνεργάτες μου. Μια φράση έμεινε στο μυαλό μου:  «Το σκέφτομαι, το θέλω, το επιδιώκω, το επιτυγχάνω».

Κάπως έτσι έκλεισα και την οθόνη του iPhone, διαβάζοντας τα τελευταία tweets, αρχίζοντας να σκεφτόμαστε, να συζητούμε και να θέλουμε με την ομάδα να επιτύχουμε τις προσδοκίες και τα όνειρά μας... Μαζί!

n*Ο Νώντας Συρράκος είναι Digital Strategist - Communication & Development Manager @TopCreations, υποστηρικτή του TEDx Athens στο σχεδιασμό και ανάπτυξη των Mobile Media applications 

nΤην εφαρμογή του TEDx Athens 2011 μπορείτε να την βρείτε δωρεάν στην ακόλουθη διεύθυνση στο iTunes: http://itunes.apple.com/us/app/tedx-athens/id482047124?ls=1&mt=8

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ