Αρχειο

Προτάσεις για σπουδές σε ΙΕΚ και κολέγια

7 Προτάσεις για σπουδές σε ΙΕΚ και κολέγια

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 358
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15707-35122.jpg

7 Προτάσεις για σπουδές σε ΙΕΚ και κολέγια

ΙΕΚ ΑΚΜΗ 

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 16, 210 8224.074/ Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 14, 2310 260.200, www.iek-akmi.gr

Με 40 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση ανωτέρου επιπέδου, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος, ολοκληρωμένες σπουδές σε 94 σύγχρονες ειδικότητες, ουσιαστική πρακτική εξάσκηση σε ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας, δυνατότητα για συνέχιση σπουδών και απόκτηση bachelor, σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και έμπειρο διδακτικό προσωπικό. Βραβευμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις διακρίσεις των σπουδαστών του και έχοντας αποσπάσει το βραβείο του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στήριξης του ΟΑΕΔ και παρέχει 20% μείωση ετησίων διδάκτρων σε όλες τις ειδικότητες σπουδών για κατόχους καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ και συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αθήνα: Ρεθύμνου 3, Μουσείο, 210 8225.983/ Θεσσαλονίκη: Ερμού 45, πλ. Αριστοτέλους, 2310 226.318

Θα σου δώσει τη δυνατότητα να έχεις μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλα σχεδόν τα σύγχρονα επαγγέλματα, με υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας και ειδικότερα σε τομείς όπως Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονικά, Δομικά, Πληροφορική, Μουσική Τεχνολογία - Ηχοληψία, ΜΜΕ, Επαγγέλματα Μόδας & Ομορφιάς, Παραϊατρικά, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Τουρισμός, Μαγειρική, Οικονομία & Διοίκηση και Εκπαιδευτής Οδηγών. Τα προγράμματα απευθύνονται σε αποφοίτους Λυκείου, οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα, με δικαίωμα πρόσληψης σε προκηρύξεις του Δημοσίου και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων ανάλογα με την ειδικότητα, ενώ παρέχεται και αναβολή στράτευσης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια από εξειδικευμένους καθηγητές με μεγάλη εργασιακή εμπειρία. Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα Οκτωβρίου σε όλες τις ειδικότητες έχουν ήδη αρχίσει.

ΙΕΚ ΔΟΜΗ

Χαρ. Τρικούπη 17, 210 3840.552.

Τη δυνατότητα απόκτησης αναγνωρισμένου κρατικού διπλώματος αλλά και τριών ακόμη ξεχωριστών πιστοποιήσεων (αναγνωρισμένη πιστοποίηση ξένης γλώσσας, αναγνωρισμένη πιστοποίηση Η/Υ και πιστοποίηση επαγγελματικής κατάρτισης) μέσα σε δύο χρόνια δίνει στους σπουδαστές του το ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Η επιλογή μπορεί να γίνει ανάμεσα από 53 περιζήτητες ειδικότητες στην αγορά εργασίας, σε κορυφαίους τομείς όπως Πληροφορική, Παιδαγωγικά, Art & Design, Ομορφιά, Επαγγέλματα Υγείας, Δημοσιογραφία, Οικονομία-Διοίκηση, Τουριστικά Επαγγέλματα και Μουσική Τεχνολογία.

ΚΟΛΕΓΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ (AMC)

Αθήνα: Σωρού 74, Μαρούσι, 210 6199.891/ Θεσσαλονίκη: Ελ. Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή, 2310 241.010.

Έχοντας εμπειρία 30 χρόνων και αποτελώντας μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ, το Μητροπολιτικό Κολέγιο προσφέρει προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών ακαδημαϊκών σπουδών στους τομείς Διοίκησης Επιχειρήσεων, Υγείας & Ανθρωπιστικών Επιστημών, Δομημένου & Φυσικού Περιβάλλοντος και Πολιτισμού & Επικοινωνίας. Οι σπουδές γίνονται σε ιδιόκτητα campus 7.900 m² σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που παρέχουν στους φοιτητές βιβλιοθήκες χιλιάδων τίτλων, ηλεκτρονική πρόσβαση στις τεράστιες βιβλιοθήκες των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων του εξωτερικού, αλλά και χώρους άθλησης και αναψυχής. Είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και το βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC).

BCA COLLEGE

Περιοχή Hilton: Δημητρέσσα 4, 210 7253.783-7/ Κηφισιά: Τατοΐου 2 & Όθωνος 77, 210 8088.008-9/ Γλυφάδα: Λεωφ. Ποσειδώνος 95, 210 8986.086/ Πειραιάς: Ακτή Μιαούλη 51, 210 8986.689, www.bca.gr

Είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός που προσέφερε στην Ελλάδα προγράμματα σπουδών για το μάρκετινγκ, τα ναυτιλιακά και τη διαφήμιση, ενώ από την αρχή της λειτουργίας του καθιέρωσε μεθόδους διδασκαλίας στα πρότυπα των μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού. Ανώτατα πανεπιστήμια της Αγγλίας αναγνωρίζουν το BCA ως τμήμα τους στην Ελλάδα, ενώ τα πτυχία που αποκτά ο σπουδαστής του έχουν ακαδημαϊκή αναγνώριση από το UK NARIC, το αντίστοιχο ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) της Μ. Βρετανίας. Με βασικούς κλάδους σπουδών τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Ναυτιλιακά, τη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, τη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, τα Οικονομικά και την Ψυχολογία, την Επικοινωνία Μάρκετινγκ και Πληροφορική, τόσο σε αγγλόφωνα όσο και ελληνόφωνα τμήματα.

DEREE - THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE

Αγία Παρασκευή: Γραβιάς 6, 210 6009.800-9/ Αθήνα: Ξενία 6-8, 210 748 6580, www.acg.edu

Με έτος ίδρυσης το 1875, το DEREE είναι ένα ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, που λειτουργεί με άδεια του Υπουργείου Παιδείας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και είναι πιστοποιημένο από τη New England Association of Schools and Colleges και το Open University της Μ. Βρετανίας. Με ένα ευρύ πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και μαθημάτων συνεχιζόμενης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, το εμπιστεύονται ετησίως περισσότεροι από 3.500 φοιτητές, ενώ οι απόφοιτοί του ξεπερνούν τους 33.000, πολλοί από τους οποίους κατέχουν ηγετικές θέσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Εκτός από τις βασικές του εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Αγ. Παρασκευή, διαθέτει και δεύτερο campus στο κέντρο της Αθήνας.

MEDITERRANEAN COLLEGE

Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 210 8899.600/ Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, 2310 287.779, www.medcollege.edu.gr

Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, για τις δομές του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Mediterranean College καλύπτει μια ευρεία γκάμα από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, προσφέροντας σε συνεργασία με το University of Derby της Μ. Βρετανίας πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών στις επιστήμες της Ψυχολογίας, της Παιδαγωγικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Πληροφορικής και των Μηχανικών. Οι σπουδαστές του απολαμβάνουν μια υψηλού επιπέδου θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση, σε όλα τα επίπεδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, όπως: Bachelors, Masters, MBA, HNDs (Edexcel International) και Executive Diplomas. Με εμπειρία στην Ελλάδα από το 1977, το Mediterranean College έχει αναγνωριστεί από το British Accreditation Council ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 

NEW YORK COLLEGE

Αθήνα: Αμαλίας 38, 210 3225.961/ Θεσσαλονίκη: Κατσιμίδη 6, 2310 889.879, www.nyc.gr

Όμιλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων με παρουσία σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις που, μέσω της συνεργασίας του με αναγνωρισμένα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, προσφέρει υψηλής ποιότητας πολυπολιτισμική εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε ένα πλήθος ειδικοτήτων στους τομείς: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μηχανικών & Πληροφορικής, Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Τουρισμού, Ναυτιλιακών. Επίσης, μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας διασφαλίζει έναν υψηλό βαθμό αποκατάστασης των αποφοίτων του μέσα από τη διοργάνωση σεμιναρίων, της Εβδομάδας Καριέρας, αλλά και τους στενούς δεσμούς που διατηρεί με υπεύθυνους ανθρωπίνου δυναμικού μεγάλων οργανισμών. Το NYC διαθέτει άδεια λειτουργίας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και πιστοποίηση από το British Accreditation Council. Επίσης, οι φοιτητές του αποκτούν τα αυθεντικά πτυχία των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων που πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (36/05) για την ισοτιμία των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ