Αρχειο

Η Βαρόνη Φιλξ κάνει μια υπόθεση… εργασίας #4

Αποσπάσματα μιας φιλίας στην έρημη αυγουστιάτικη Αθήνα

114954-718277.jpg
Έρση Νιαώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105570-209566.jpg

Η Βαρόνη Φιλξ εκτός από πολλές άλλες απορίες που ταλάνιζαν την βαρονική ύπαρξή της, τον τελευταίο καιρό βασανιζόταν από μία, νεοαποκτηθείσα απορία. Και δεν μπορούσε να κουράζει το συγκινημένο μυαλό της με έξτρα αναρωτήσεις. Το θέμα έπρεπε να λυθεί άμεσα και επειγόντως, ώστε να καταφέρει να το διαγράψει από τη λίστα του ψυγείου της.

image

Για τη διαλεύκανση του συγκεκριμένου μυστηρίου αποφάσισε ότι έπρεπε να φορέσει μαύρα γυαλιά ηλίου με μαύρους φιόγκους, κόκκινη καπαρντίνα και ψηλοτάκουνα αρχαιοελληνικά σανδάλια. Ίσως έτσι κατάφερνε κάτι.

image

Έγραψε στην Κυρία Μαμαλούξ για το κατεπείγον της υπόθεσης, στέλνοντας της πακέτο στο σπίτι μία ώριμη μελιτζάνα, και ετοιμάστηκε ψυχολογικά ψεκαζόμενη με λουλούδια της γαλλικής επαρχίας. Έκανε κότσο τα βαρονικά ξανθά μαλλιά της και βγήκε.

Η Κυρία Μαμαλούξ, αγχώθηκε αυτόματα βλέποντας τη μελιτζάνα και ετοιμάστηκε ψυχολογικά. Φόρεσε μπότες ιππασίας, μαύρο κολάν, έκανε τα μαλλιά της κότσο μπαλαρίνας, τραβώντας τα σε σημείο υπερβολικής υπερβολής, άπλωσε παντού πάνω της musk και βγήκε φορώντας το μαύρο της μακό, άνευ ώμων.

image

Δεν μπορούσε καθόλου να ησυχάσει και η σκέψη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, την κούραζε συγκλονιστικά. Σήκωσε με χάρη και κόπωση το δεξί της χέρι και μπήκε στα αγαπημένα της ταξί.

image

Έφτασε πρώτη. Παρήγγειλε εσπρέσσο σκέτο τριπλό, η νύχτα θα ήταν σύντομα μεγάλη και άναψε τσιγάρο. Μελέτησε το παρελθόν της στο ipad και μπήκε σε mode αναμονής.

Η Βαρόνη εμφανίστηκε λίγο λίγο μετά. Την κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω. Ωραία είσαι, της είπε. Κι εσύ, απάντησε η Κυρία Μαμαλούξ, καθόλου από ευγένεια. Η Βαρόνη έβγαλε από το αριστερό ψηλοτάκουνο σανδάλι της, ένα μπουκάλι κρασί, η Κυρία Μαμαλούξ το άνοιξε με τα δόντια της και ανέμενε.

image

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά στη λίστα του ψυγείου μου. Μάλιστα, απάντησε η Κυρία Μαμαλούξ, αναλογιζόμενη την περιβόητη λίστα. Ακούω.

Εγώ είμαι Βαρόνη, είπε η Βαρόνη Φιλξ. Εσύ τι δουλειά, κάνεις, αν χρησιμοποιώ το σωστό όρο. Δηλαδή, λέμε ότι είσαι συγγραφέας, αλλά τι δουλειά κάνεις όλη μέρα.

Η Κυρία Μαμαλούξ, αιφνιδιάστηκε. Δεν είχε αναρωτηθεί ποτέ οτιδήποτε παρόμοιο. Η ταχύτητα του εγκεφάλου της σε συνδυασμό με το μαύρο μακό άνευ ώμων σχημάτισαν αυτόματα την απάντηση στο κεφάλι της.

Εισαγωγές-εξαγωγές, προφανώς. Η Βαρόνη το επεξεργάστηκε για κλάσματα του δευτερολέπτου και στιγμιαία απογοητεύτηκε με τον εαυτό της. Γνώριζε τις κάτωθι πληροφορίες. 

image

Η Κυρία Μαμαλούξ εισήγαγε και εξήγαγε καθημερινά:

Φαγητό

Αλκοόλ

Άντρες

Βρακιά

Σεξ

Μαύρα κολάν

Δωμάτια ξενοδοχείων

Φαγητό

Αλκοόλ

Μουσική

Καπνό μαύρων τσιγάρων

Δωμάτια ξενοδοχείων

Σκέψεις

Φιλοσοφία

Βρακιά

Συγγνώμη φίλη, είπε. Έπρεπε να το είχα καταλάβει. Και άνοιξε μια Moët ήσυχη στη σκέψη της διαγραφής μιας ακόμα μικρής γραμμής από την λίστα του ψυγείου της.

Η Κυρία Μαμαλούξ ικανοποιημένη με την ταχύτητα εισαγωγής εξαγωγής της ερώτησης- απάντησης, παρήγγειλε μια Zubrowka, γύρισε για δευτερόλεπτα στο καλά κρυμμένο παρελθόν της και χαμογέλασε σαν γάτα.

image

Βαρόνη, είπε, δεν θα μπορούσατε να με απογοητεύσετε ποτέ.


*Η Βαρόνη Φιλξ ως γνήσια βαρόνη μένει σε ένα στενό των Εξαρχείων και συνηθίζει να τριγυρίζει στην νυχτερινή Αθήνα με συντροφιά μία κάτοικο των Άνω Πετραλώνων, γνήσια υποτιθέμενη συγγραφέα, την Κυρία Μαμαλούξ. Η ιστορία μιας φιλίας, αμέτρητου αλκοόλ και ασίγαστης εναλλαγής μπαρ, σε συνέχειες...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ