Αρχειο

Sing sing sing

7 ρεφρέν χωρίς καγιέν και μία μαντινάδα

90199-203766.gif
Διογένης Δασκάλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103736-206043.jpg

Πηγαίνοντας προς την ανάπτυξη οδικώς ή μάλλον ωδικώς. Επτά ρεφρέν χωρίς καγιέν και μία μαντινάδα:

- Εγώ το grexitόπαιδο που ζούσα στα ΕΣΠΑλόνια για δείτε πώς κατάντησα με δυό φτηνά πουκάμισα και body painting παντελόνια.

- Το μερτικό μου απ’ το Α.Τ.Μ. πριν μου το πάρουν άλλοι, απ’ το πρωί την έστηνα σε μια ουρά μεγάλη και ίδρωνα και έβριζα και έκανα κεφάλι

- Κρίμα στο χρήμα, στη λεβεντιά, κρίμα στο Σοϊμπλε καλέ. Τέτοια φαλάκρα, τέτοιο κουκλί τέτοιο Γουάου δηλαδή

- ΑΝΕΛΑΚΙΑΜ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑΜ σεις τρώτει και πίνιτει και μένα μι τρώει η αρκούδα, μι τρώει αρκούδα... ΕΛΟΧΙΜ και ΝΕΦΕΛΑΚΙΑΜ σεις που φτιρουγίζιτει κι εμένα με τρώει η Ζωίτσα.

- Συμφωνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι και διχόνοια με Ζωή να σε μοιράζομαι. Ασυμφωνία χαρακτήρων να ταράζομαι και ‘να σύμφωνο συμβίωσης να σκιάζομαι.

- Δραχμούλα μου, δραχμίτσα μου θα πάρω τη βαλίτσα μου, θα πάρω και τον ΙΣΚΡΑ μου και θα την κοπανήσω.

- Και… «Φίλη, έλα απόψε που πονάω», όπως τραγουδούσε και ο φίλος Στέφανος Τσιτσόπουλος μιμούμενος τον Γιάννη Πούλο-πούλο, ενώ συμπλήρωνα, εγώ μην χάσω, ως Αλέξης: «Πατάτα με, μ’ όλα τα λάθη που ‘χω κάνει, κράτα με…» Εν(όχι) είσαι απέναντι μου φτάκαμε ως τον γκρεμό. Φίλη λοιπόν, nothing more than Φίλη.

- Και ναι μεν είπατε χυδαίο το Θληβαίο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο βάρδος έγραψε και ένα κορυφαίο τραγούδι που μπορεί να το απευθύνει στην αριστερή πλατφόρμα ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας ως multiple choice: α) πόσο πολύ σ’ αγάπησα; β) πόσο πολύ σ’ απάτησα; ή γ) πόσο πολύ μας τα ’πρηξες ποτέ δεν θα το μάθεις;

- Και χαζεύοντας τις πιρουέτες των πιερότων η καλή μας αγελάδα όλη μέρα στη λιακάδα με Βουλή και με φωνές κατεβάζει συνταγές.

- Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι; και ήρθε και το ξύπνησε ο νεοφιλελέ;

- Είναι κακό με ΕΣΠΑ να χτίζεις παλάτια, γιατί θα ‘ρθει η δραχμή να τα κάνει συντρίμια κομμάτια.

- Γάβου γάβου το σκυλί, γουάου κάνει στη Βουλή

- Ποτέ θα κα - ποτέ θα κάνει γκλαμουριά, ποτέ θα γκλαμουρίιισει, να πάρω την, να πάρω την θυρίδα μου.

- Να πάρω τη να πάρω την θυρίδα μου, να πάω στην εεε να πάω στην Εεεελβετία.

- Να σπάσουμε, να σπάσουμε τα σύνορα, να μπούμε- Ι- να μπούμε Ιταλία. Για σεξ και σκι, για σεξ και σκι στα βόρεια και μεσ’ τη Βαβαρία, πριν να μας έβρει η δραχμή και πάθουμε αβαρία.

- Με βασιλικο Γερούν Γερούν και δυόσμο έπλασε ο Σούλτς Γερούν Γερούν τον κόσμο.

- Εσένα δεν σου άξιζε το όχι, εσένα δεν σου άξιζε να βγεις, έχεις στο αίμα σου τη συμφωνία, είσαι ένα ψέμα χωρίς ντροπή.

- Συμφωνία μου, αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο. Είσαι ο πόνος μου μεσ’ στα στήθια μου και πώς να σε βγάλω. Να sudoku μια να σπάσεις άχ βρε Αλέξη γυάλινε και να φτιάξω μία άλλη, αριστερά μεγάλη ναι.

Υ.Γ.: Και μια μαντινάδα χαρισμένη στον Αλέξη

Τη γλάστρα απ’ τα αριστερά στη σκάλα π’ ανεβαίνεις

θα την εβρεις στα δεξιά καθώς θα κατεβαίνεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ