Αρχειο

5ο Αthens Open Air Film Festival

20 επιλεγμένες προβολές στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
ΤΕΥΧΟΣ 532
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100465-224839.jpg

Εμφανίστηκε και πάλι στους δρόμους της πόλης, για 5η συνεχόμενη χρονιά, το Athens Open Air Film Festival. Αναπαυτικές καρέκλες σε μεγάλους υπαίθριους χώρους-έκπληξη και cult, ασπρόμαυρες και άλλες, παλιές και νέες ταινίες με ελεύθερη είσοδο. Ελάτε πιο κοντά και αγαπηθείτε για να χωρέσετε όλοι. Οι ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας που στεγάζουν τις 20 επιλεγμένες προβολές προμηνύεται πως θα γεμίσουν κόσμο. Ο πεζόδρομος της Δ. Αεροπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η πλατεία Αυδή, η Βίλα Δρακοπούλου και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της Αθήνας όπως το Νομισματικό, το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό, μετατρέπονται σε υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι προβολές του Φεστιβάλ επεκτείνονται για πρώτη φορά και στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, το Μουσείο Μπενάκη και στο Τρένο στο Ρουφ, ενώ ειδικά για την πρεμιέρα του Φεστιβάλ άνοιξε ένας από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους, ο Ναός του Ολυμπίου Διός στην καρδιά της πόλης. Από τους επιλεγμένους χώρους του Φεστιβάλ δεν λείπουν και μερικοί από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους, όπως το Σινέ Δεξαμενή, το Σινέ Ζέφυρος και το Ελληνίς Cinemax. Για πρώτη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παίρνει ρόλο συνδιοργανωτή της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής της πόλης, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό. Στη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή συμμετέχει και η Fischer.

Οι προβολές θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβρη. Μείνετε συντονισμένοι για τις ώρες και τις μέρες των ταινιών και φροντίστε να βρίσκεστε στους χώρους από νωρίς διότι γίνεται πανζουρλισμός. cinemag.gr/aoaff


Κεντρική φωτό: Βαγγέλης Πατσιαλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ