Smart Life

Αίμα κατά το βούρτσισμα: Tι πρέπει να προσέξεις;

Η ουλίτιδα μπορεί σταδιακά να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα αν δεν την αντιμετωπίσεις έγκαιρα

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα βουρτσίζει τα δόντια της
© Pexels/ Andrea Piacquadio

Αίμα κατά το βούρτσισμα: Πού οφείλεται, τι να προσέξεις, πώς θα το αντιμετωπίσεις.

Έχεις παρατηρήσει αίμα κατά το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών σου; Αναρωτιέσαι που μπορεί να οφείλεται αυτό; Το αίμα κατά το βούρτσισμα μπορεί να είναι μια ένδειξη για την ασθένεια των ούλων και χρειάζεται προσοχή, καθώς η ουλίτιδα μπορεί σταδιακά να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα αν δεν την αντιμετωπίσεις έγκαιρα.

Αίμα κατά το βούρτσισμα: Tι πρέπει να προσέξεις;

Πού οφείλεται η ασθένεια των ούλων;

Για να αντιμετωπίσεις την ασθένεια των ούλων, είναι σημαντικό να γνωρίζεις και να ενημερωθείς εγκαίρως για τα αίτια της αιμορραγίας ώστε να μάθεις που μπορεί αυτό να οφείλεται.

Η ασθένεια των ούλων προκαλείται από τη βακτηριακή πλάκα που συσσωρεύεται γύρω από τα δόντια, πάνω σε αυτά, καθώς και ανάμεσά τους. Αν η βακτηριακή πλάκα δεν αφαιρεθεί με το τακτικό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, μπορεί να ερεθίσει τα ούλα και να οδηγήσει σε κοκκίνισμα, πρήξιμο ακόμη και αιμορραγία των ούλων, τα οποία είναι κάποια από τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας των ούλων, γνωστής και ως ουλίτιδας.

Επισκέψου τον οδοντίατρό σου: Είναι πολύ σημαντικό να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου για τακτικούς ελέγχους, καθώς με την επαγγελματική εξέταση μπορεί να εντοπιστούν τα συμπτώματα της ασθένειας των ούλων, ακόμα και αν αυτά δεν είναι εμφανή, επιτρέποντάς σου να ξεκινήσεις έγκαιρα τη θεραπεία, προτού η κατάσταση επιδεινωθεί.

Βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα: Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας των ούλων, το πρώτο βήμα είναι η αφαίρεση και ο έλεγχος της συσσωρευμένης βακτηριακής πλάκας με την καλή καθημερινή φροντίδα στοματικής υγείας. Το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας σωστή τεχνική είναι βασικό, ώστε να βεβαιωθείς ότι καθαρίζεις πραγματικά καλά τα δόντια και τα ούλα σου.

Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένη οδοντόκρεμα: Βουρτσίζοντας τα δόντια σου με μια εξειδικευμένη οδοντόκρεμα όπως είναι η parodontax, μπορείς να διατηρείς τα ούλα σου υγιή και τα δόντια σου δυνατά. Με καθημερινή χρήση, η σειρά των προϊόντων parodontax κλινικά αποδεδειγμένα βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ασθένειας των ούλων.

Για ένα υγιές στόμα και για πραγματικά δυνατά δόντια, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις την ασθένεια των ούλων με συνέπεια. Άρχισε να προσέχεις τη στοματική σου υγεία, χρησιμοποιώντας τη νέα Parodontax Active Gum Repair, η οποία βοηθά στην αποκατάσταση των πρησμένων ούλων που αιμορραγούν από την 1η εβδομάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφθείς τον σύνδεσμο εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ